Platform voor de metaalverwerkende industrie
Hoogwaardig 3D-laserscanner voor de Absolute Arm van Hexagon

Hoogwaardig 3D-laserscanner voor de Absolute Arm van Hexagon

De RS6-laserscanner is het nieuwe topmodel 3D-scanner voor de Absolute Arm met 7 assen

De divisie Manufacturing Intelligence van Hexagon heeft onlangs de RS6-laserscanner uitgebracht: een ultramoderne 3D-laserscanner voor de nieuwe generatie draagbare Absolute Arm meetarmsystemen die in 2018 uitgebracht waren. Deze nieuwe laserscanner maakt het inwinnen van puntenwolken op hoge snelheid en nauwkeurigheid met een extreem hoge dichtheid mogelijkheid. De RS6 brengt ongeëvenaarde verbeteringen in productiviteit wanneer deze vergeleken wordt met concurrerende scanoplossingen. Dit alles door de introductie van SHINE; een geavanceerde reeks van algoritmes waardoor de RS6 kan meten met de hoogst mogelijke kwaliteits- en nauwkeurigheidsinstelling.

De RS6-laserscanner heeft in het midden van het bereik een scanlijnbreedte van 150 millimeter, wat in vergelijking met vorige generatie Absolute Arm laserscanner een toename is van meer dan 30 procent. De scanner meet, met een driemaal hogere beeldsnelheid tot 300 Herz, ook veel sneller dan zijn voorgangers. Dit betekent dat scans drie keer sneller uitgevoerd kunnen worden zonder detailverlies.

“Het probleem met hoogwaardige laserscanners is vaak dat hun geadverteerde inwinsnelheden weliswaar uitzonderlijke lijken, maar in de praktijk blijken die prestatie eigenlijk niet zo bijzonder,” zegt Anthony Vianna, de Product Manager voor Absolute Arm-systemen. “Met de RS6, leveren we een scanner die de gebruiker niet teleurstelt. Onze nieuwe SHINE-technologie zorgt er voor dat gebruikers altijd op volle snelheid kunnen scannen met de volledige laserbreedte op alle componenten.”

Deze nieuwe SHINE-technologie betekent dat de RS6 beter en gemakkelijker te gebruiken is dan concurrerende scanners. Met SHINE is de RS6 altijd klaar om elk materiaal met volledige nauwkeurigheid te scannen zonder beperkingen in beeldsnelheid, scanlijnbreedte of gegevenskwaliteit. Het is hierbij niet nodig om ingewikkelde combinaties van instellingen afhankelijk van nauwkeurigheid en oppervlaktype in te stellen.

large_png-absolute-arm-7-axis-with-rs6_amrbr3-kopieren

Net als de RS5-laserscanner, kan de RS6 in enkele seconden van de arm worden afgenomen om de arm gemakkelijker te kunnen gebruiken als de scanner niet gebruikt hoeft te worden. Dankzij het innovatieve montagesysteem, kan de scanner weer worden teruggeplaatst zonder opnieuw te kalibreren. De RS6 heeft ook een unieke richtraster voor de laser die ontworpen is om de meetuitlijning eenvoudiger te maken. Gecombineerd met de vele ingebouwde gebruiksfuncties in de nieuwe generatie Absolute Arm-modellen is de RS6 erop gericht om eenvoudiger en beter te scannen.

“Dit is een spannende lancering, omdat we de scanprestatie van de Absolute Arm met 7 assen naar een hoger niveau tillen zonder compromissen in het gebruiksgemak,” zegt Stephan Amann, de Business Director voor de Absolute Arm-serie. “We wilde een scanner bieden waarbij elke gebruiker de scanner gewoonweg kan oppakken en ermee kan meten zonder zich zorgen te maken over instellingen. Dit alles met een perfecte gegevenskwaliteit, ongeacht de ervaring van de gebruiker.”

De RS6-laserscanner kan per direct wereldwijd besteld worden bij lokale Hexagon-vertegenwoordigers. De scanner is te koop als een compleet systeem met de nieuwe Absolute Arm met 7 assen, en als upgrade voor eerder aangeschafte huidige generatie Absolute Arm-systemen met 7 assen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details