Platform voor de metaalverwerkende industrie
Haal het maximum uit CAD/CAM-­software met persoonlijke begeleiding
Opleiding in het TOPSOLID Belgium opleidingslokaal.

Haal het maximum uit CAD/CAM-­software met persoonlijke begeleiding

Het gebruik van CAD/CAM-pakketten is in de metaalsector al enige jaren ingeburgerd. Maar software is meer dan aankoop alleen. TOPSOLID Belgium levert daarom niet alleen software die speciaal is ontwikkeld voor de metaalsector. Het draagt ook persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. Via opleidingen en een Userday kunnen gebruikers het maximale uit de software halen. 

“Met producten als TopSolid’Steel, TopSolid’Design en TopSolid’Cam is ons geïntegreerde CAD/CAM-softwarepakket speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de metaalindustrie”, zegt Jasper Steylaerts, business development manager bij TOPSOLID BELGIUM. “Met de open 3D-Software krijgt de ontwerper een ongelimiteerde vrijheid qua ontwerp en kan hij zonder problemen de productie aansturen. De CAM-software herkent aanpassingen in het ontwerp (CAD) en kan die omzetten naar de correcte bewerkingen in de CAM-programmatie. Door de koppeling met een geïntegreerde database (PDM ) kunnen alle projecten bovendien overzichtelijk worden opgeslagen. De projecten zijn mooi gestructureerd en er is inzicht in de wijzigingen die zijn doorgevoerd. Door de wisselwerking tussen CAD/CAM en PDM is Topsolid uitermate geschikt voor bedrijven die verschillende metaalactiviteiten onder één dak behandelen.”

De TopSolid Userday is ook een interessant netwerkevent.

Veel mogelijkheden

TopSolid is een programma met veel mogelijkheden. “We vinden het belangrijk dat de functionaliteiten op de juiste manier worden gebruikt en dat onze klanten na aanschaf er snel mee kunnen werken. Daarom bieden we ook opleidingen aan, op diverse niveaus. De focus ligt daarbij niet enkel op het algemeen gebruik van het softwarepakket, maar ook op het gebruik van de software in hun specifieke sector.”

Userday

Elk jaar is er een update van de software. “Net zoals bij updates van Office of Windows, springen aangebrachte verbeteringen en extra’s niet altijd meteen in het oog. Daarom organiseren we ook jaarlijks een Userday. Op de Userday krijgen klanten de kans om te zien welke functionaliteiten nieuw zijn en we lichten een tipje van de sluier welke ontwikkelingen er nog meer aan zullen komen. Tijdens de interactieve workshops wordt duidelijk op welke manier de nieuwste reeds beschikbare functionaliteiten kunnen worden toegepast. Tot slot is er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken met ons en met gelijkgestemden uit de branche.”

TopSolid Userday 31/05/22: de TopSolid’Steel sessie is in volle gang.

Functionaliteiten

Steylaerts geeft een aantal voorbeelden van handige functionaliteiten van het pakket. “PDM Multi user zorgt ervoor dat je met meerdere ontwerpers aan eenzelfde project kunt werken.
Freeshape laat toe dat aan stepfiles die worden uitgewisseld weer intelligentie kan worden toegevoegd. Linkmovement zorgt ervoor dat je de bewegingen van de aangedreven kop ten opzichte van het stuk en spil kunt bepalen. Door de bewegingen vooraf in te stellen kun je tijdswinsten boeken en botsingen voorkomen. En ook door het werken met methodes waarin diverse bewerkingen worden gedocumenteerd kan de operator bij gelijkaardige projecten dezelfde freesstrategie gebruiken en dus veel tijd besparen. Dit zijn maar een paar functionaliteiten die bij vele klanten hun nut al hebben bewezen.”

Jasper Steylaerts, business development manager TOPSOLID Belgium.

Klantrelatie

Tijdens de Userday komen zowel bestaande als nieuwe functionaliteiten aan bod.  “De combinatie van het opfrissen en verder uitdiepen van bepaalde functionaliteiten en het toelichten van nieuwe functies werd als heel positief ervaren tijdens de laatste Userday.” Die vond plaats op 31 mei. “Het was sinds de coronacrisis begon overigens onze eerste bijeenkomst. De deelnemers aan het event gaven de afwezigen ongelijk en kijken al uit naar de volgende editie.”

Het team van TOPSOLID Belgium mocht ook rekenen op het bezoek van de CEO Richard LAMURE van het moederbedrijf, gevestigd in Frankrijk, en filiaaldirecteur Marc Choquin. “Zij bedankten de klanten voor hun aanwezigheid en loyaliteit aan TopSolid. Het doet ons natuurlijk plezier om te zien dat ook de corporate CEO veel waarde hecht aan goede klantrelaties.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details