Platform voor de metaalverwerkende industrie
Grootste stand ooit met negen nieuwe machines

Grootste stand ooit met negen nieuwe machines

De toekomst van verspaning. Dat is wat Yamazaki Mazak zal laten zien op de komende editie van de EMO. Met 27 hypermoderne machines, waaronder zeven wereldpremières en twee Europese primeurs allemaal live in snijactie zal het gonzen van bedrijvigheid op stand B52 in hal 27. De nadruk ligt op productiviteit met vijftien machines uitgerust met geïntegreerde automatisering, alsook live demonstraties van de iSMART fabriek en IoT-oplossingen.

Voor de gelegenheid van zijn honderdjarige bestaan vertrekt Yamazaki Mazak naar de EMO 2019 met plannen om er de grootste stand ooit neer te zetten (3.000 m²) en het hoogst aantal machines en automatiseringsoplossingen die het bedrijf ooit heeft getoond. Onder het thema ‘Ontdek meer met Mazak’, zullen maar liefst 27 verschillende machines (twee meer dan bij de vorige editie in 2017) te zien zijn, samen met zestien geïntegreerde automatiseringsoplossingen. Managing director voor de Europese groep Richard Smith: “Het thema zegt iets over onze niet-aflatende focus op productiviteit en is een oproep voor machinegebruikers om het ware potentieel van hun verspaningsprocessen te leren kennen. Nog nooit eerder hebben we ons geëngageerd om zoveel machines en zoveel verschillende automatiseringsoplossingen mee te brengen naar de EMO.”

Opgedeeld in zeven zones

De stand van 3.000 m² zal in zeven aparte zones opgedeeld worden, INTEGREX Multi-Tasking, hybride verspaning, vijfassig, verticaal verspanen, draaien en horizontaal verspanen. Alle 27 machines zullen live in snijactie te zien zijn tijdens de beurs. Daarenboven zal Mazak er zijn Industrie 4.0-oplossingen tonen, waaronder Mazak’s iSMART fabriek en de Smooth technologie. Smith: “Dit is werkelijk een nieuw tijdperk van ontdekking voor machinegebruikers. Ze moeten creatiever dan ooit tevoren denken en nieuwe technologie en manieren van werken omarmen. Met Mazak als technologiepartner, kunnen metaalbewerkers nieuwe markten aanboren, hun concurrentiepositie vasthouden en beter, sneller en meer productief worden.”

Aandacht voor automatisering

Geïntegreerde automatiseringsoplossingen zullen zeer veel aandacht krijgen van Mazak op de EMO 2019. Er zal een brede waaier van oplossingen te zien zijn op de stand, waaronder PALLETECH , Multi-Pallet Pool (MPP), portaalladers en het AWC systeem (Auto Work Changer). Maar daar stopt het niet. Mazak toont ook hoe de samenwerking met externe leveranciers actief in automatisering er kan uitzien met onder meer oplossingen voor machinebelading en bar feeders. “In dit honderdste jaar van onze geschiedenis is het meer dan gepast dat we onze grootste bijdrage ooit tot de EMO leveren. We hebben in die honderd jaar enorm veel bereikt. Onze toewijding om altijd weer te verbeteren en nieuwe technologieën te ontwikkelen wordt in de verf gezet door de langste lijst van geavanceerde machines die we ooit meebrachten. Ik kijk ernaar uit om onze machinegebruikers van over heel Europa te ontmoeten op de stand”, besluit Smith.   


Wat zal er allemaal te zien zijn?

Op de EMO in Hannover zullen bezoekers hun ogen de kost kunnen geven aan 27 hypermoderne Mazak machines, waaronder zeven wereldprimeurs en twee Europese, allemaal live in snijactie te zien. Elke bezoeker zal er ook het technisch advies kunnen vinden voor zijn noden en vereisten. Iedereen die op zoek is naar oplossingen voor zijn werkplaats van de toekomst is bij Mazak aan het juiste adres.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details