Platform voor de metaalverwerkende industrie
Goud voor rolbrugspecialist

Goud voor rolbrugspecialist

Als ze in West-Vlaanderen werken, werken ze hard. Maar als ze feesten, feesten ze ook. Bij constructiewerkhuizen Deman weten ze er alles van. Sinds de oprichting in 1945 is het familiebedrijf geëvolueerd van het construeren van gepatenteerde vlasmachines en telescopische bouwkranen tot het bouwen van rolbruggen en portaalkranen, nu al vijftig jaar. Op 20 juni nodigde zaakvoerder Kurt Deman zijn klanten, leveranciers, partners en medewerkers uit op een groot feest ter ere van dit gouden jubileum.

Familiebedrijf Deman startte met de productie van vlasmachines en bouwkranen, maar bouwt nu al vijftig jaar rolbruggen.

 

Deman bouwde de allereerste rolbrug in 1969 op vraag van de Gebroeders Volon voor het laden en lossen van betonijzer. De eerste portaalkraan werd geleverd bij meubelfabriek Bauwens in Beernem. Toen Kurt Deman in 1997 de fakkel overnam, had de firma al meer dan 2.000 rolbruggen geproduceerd. “Vandaag naderen we de kaap van 4.000 en zijn we uitgegroeid tot de meest vooruitstrevende kraanbouwer in België”, zegt de zaakvoerder. “Het komt erop aan om naar de klanten te luisteren en hun behoeften om te zetten in een geschikte oplossing. De samenwerking met onze partners speelt daarbij een cruciale rol. Denken we maar aan de ‘smart features’, die de rolbruggen sneller, veiliger en efficiënter maken. Veiligheid begint ook met een doorgedreven opleiding van de rolbrugbestuurder en daarvoor creëerden we in 2016 ons Triskel Competence Center.”

Feest met een gouden randje

Op 20 juni laatstleden tekenden klanten, leveranciers, partners en medewerkers present op het feest ter ere van het gouden jubileum. Na een rondleiding in de productie en het opleidingscentrum volgden een aperitief met bijhorende hapjes en een walking dinner. Tussendoor blikte Deman terug op de geschiedenis van het bedrijf, de huidige situatie en de visie voor de toekomst. Tegelijk onthulde de zaakvoerder het nieuwe logo en de baseline ‘Smart Overhead Cranes’, die de basis zullen vormen voor nog eens vijftig jaar constructiewerkhuizen Deman. Alles op het feest kreeg een gouden randje: het meubilair en de verlichting, zelfs de lepeltjes en het speciaal gebrouwen bier dat iedereen als aandenken meekreeg: The Golden Man.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details