Platform voor de metaalverwerkende industrie
Gloednieuwe kastsystemen klaar voor Industrie 4.0

Gloednieuwe kastsystemen klaar voor Industrie 4.0

De Hannover Messe 2019 was voor heel wat bedrijven opnieuw het ideale moment om innovatieve oplossingen aan het publiek voor te stellen. Zo toonde Rittal er zijn nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Beide innovaties bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid. Rittal heeft hiervoor zijn AE in lijn met de vereisten van Industrie 4.0 herontwikkeld. Deze lancering onderstreept de digitale transformatie van een gestandaardiseerd product dat al meer dan vijftig jaar vervaardigd wordt.

De digitalisering en automatisering van het Industrie 4.0-tijdperk zorgen voor nieuwe uitdagingen op het vlak van kastsystemen. Door het toenemende aantal sensoren en actuatoren in machines groeit de hoeveelheid componenten en kabels die in de schakelkasten geïmplementeerd worden. Bovendien is het digitale tijdperk steeds meer voelbaar in de ateliers en werkplaatsen, wat zorgt voor een stijgende behoefte aan automatisering, flexibiliteit en productbeschikbaarheid.

Rittal biedt een uitgebreid assortiment kastsystemen, waaronder de nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX.

 

Digitale keten ‘van klant naar klant’

Van engineering over bestelling tot automatisering, Rittal biedt continue ondersteuning in de volledige waardeketen van de besturings- en schakeltechniek. Hun digital twin levert hoogkwalitatieve data af voor het volledige ontwerp- en productieproces. QR-codes laten toe alle onderdelen zeer precies te identificeren en toe te wijzen. Met de lancering van AX en KX maken de nieuwe compacte en kleine behuizingen nu integraal deel uit van deze aanpak. Het Rittal Configuration System (RiCS) laat een snelle en eenvoudige configuratie van behuizingen, accessoires en modificaties toe. Bovendien zorgt een automatische check ervoor dat foutieve configuraties vermeden worden. Gebruikers kunnen vervolgens de data eenvoudig downloaden en een prijsindicatie opvragen. Tegelijkertijd kunnen de configuratiedata in EPLAN geïmporteerd worden, waardoor ze perfect in het verdere engineeringsproces gebruikt kunnen worden, mét alle mogelijke modificaties. Het resultaat: een behoorlijke tijdbesparing.

Eenvoudiger, sneller, flexibeler en veiliger

De twee nieuwkomers AX en KX van Rittal bieden klanten een aantal verbeterde functies met concrete meerwaarde. Zo is er een duidelijke tijdbesparing, van bij de levering tot aan de installatie zelf. Bovendien is er in vergelijking met de voorgangers meer ruimte beschikbaar. Dankzij het nieuwe modulaire design van de kasten, de geoptimaliseerde uitsnijdingen en de grotere wartelplaten is er gemiddeld een derde meer ruimte vrij voor kabels. Tot slot krijgt veiligheid de hoogste prioriteit bij Rittal. De componenten behouden immers hun beschermklasse als ze in de AX en KX geïntegreerd worden. Kortom, de nieuwe functies maken de compacte behuizingen robuuster en garanderen een hogere stabiliteit en grotere zekerheid, zelfs bij dynamische belasting.

Dankzij het nieuwe modulaire design van de kasten, de geoptimaliseerde uitsnijdingen en de grotere wartelplaten is er gemiddeld een derde meer ruimte vrij voor kabels.

 

Veelzijdigheid troef

De nieuwe producten bieden een antwoord op veel verschillende noden. Als in klemmenkasten en busbehuizingen slechts enkele componenten ondergebracht moeten worden, zijn de kleine behuizingen KX van 150 mm x 150 mm x 80 mm bijzonder geschikt. De compacte behuizingen AX zijn beschikbaar in dieptes tussen 120 en 400 mm en hebben een maximum grootte van 1.000 mm x 1.400 mm. Alle modellen zijn leverbaar in zowel gelakt plaatstaal als rvs. Ondanks de uitbreiding van de toepassingsmogelijkheden is het totale aantal componenten en accessoires – en bijgevolg ook de complexiteit – sterk gereduceerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details