Platform voor de metaalverwerkende industrie
Geavanceerde technologie zonder zware investering ­dankzij ­instapmodellen of ­Pre-Owned ­machines
De Xpress plooibank van Bystronic is als instapmodel ideaal voor het buigen van stukken tot 3 m met een perskracht tot 160 ton.

Geavanceerde technologie zonder zware investering ­dankzij ­instapmodellen of ­Pre-Owned ­machines

Voor kleinere werkplaatsen, middelgrote bedrijven, beginnende producten of maakbedrijven waar buigen of snijden niet tot de kerncompetenties behoren, zijn high-end bewerkingsmachines net een stap te ver. Daarom nemen ze meestal hun toevlucht tot tweedehands machines of goedkopere modellen, vaak met een gebrekkige kwaliteit tot gevolg. Bystronic wil dit nieuwe klantensegment hoogwaardige oplossingen tegen lage instapkosten bieden. Daarom introduceert de specialist de Xpress plooibank en kunnen klanten er ook terecht voor jong gebruikte en volledig gereviseerde systemen onder het label ‘Pre-Owned by Bystronic’.

Bij BMWill in Herstal investeerden ze in een Xact plooibank.

Bystronic is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van hoogwaardige systemen voor metaalplaatbewerking. De intelligente koppeling van de plooibanken en lasersnijmachines met innovatie automatiserings-, software- en serviceoplossingen is de sleutel tot een uitgebreide digi­talisering van de plaatwerkindustrie. “Met de ByCut Smart, ByStar Fiber en BySmart Fiber bieden we een geschikte oplossing voor elke lasersnijtoepassing. Wie naar een geschikte plooibank op zoek is, kan bij ons eveneens uit verschillende systemen kiezen”, vertelt area manager Erik Goven. “Met de Xpert serie omvat het gamma een gepaste oplossing voor bedrijven die werkstukken tot 10 m lang moet buigen en/of een perskracht tot 1.000 ton nodig hebben. Voor toepassingen met een benodigde perskracht tot 300 ton voor profielen tot 4 m lang, zoals bijvoorbeeld bij onze klant BMWill Building Solutions in Herstal, stellen we onze Xact Smart voor. De Xact Smart hebben we net als de Xpress geïntroduceerd zodat iedereen van onze geavanceerde buigtechnologie kan genieten, zonder daarvoor een al te grote investering te moeten doen.”

De gesloten O-frameconstructie van de Xpress biedt voldoende ruimte voor toepassingen over de gehele buiglengte.

Nieuwe kwaliteitsstandaard in het lagere prijssegment

Dankzij deze Xpress komt de innovatieve buigtechnologie van Bystronic dan ook binnen het bereik van een nieuwe doelgroep: kleine werkplaatsen en middelgrote bedrijven, maar ook beginnende producenten of bedrijven voor wie het buigen van onderdelen geen dagdagelijkse bezigheid is. In het verleden kocht dit klantsegment tweedehandsmachines of goedkope systemen. Maar de gunstige aankoopprijs vertaalde zich maar al te vaak in een gebrekkige kwaliteit. “Dankzij ons Xpress instapmodel kunnen we deze doelgroep nu een duurzame oplossing presenteren voor het buigen van werkstukken tot 3 m lang met een perskracht tot 160 ton. De gesloten O-frameconstructie van deze plooibank staat garant voor een hoge machinestabiliteit en biedt ruimte voor toepassingen over de gehele buiglengte. Het modulaire design resulteert in een ongekende flexibiliteit en verschillende gereedschapsklemmen en achteraanslagsystemen maken het mogelijk om dit systeem aan de werkomgeving aan te passen. Door de compatibiliteit met alle andere Bystronic buigsystemen kan de productie in de toekomst ook eenvoudig uitgebreid worden”, legt area sales manager Salvatore D’Angelo uit. “Gebruikt u de BySoft CAM offline software, dan kan de maakbaarheid vooraf getoetst worden. Dankzij de ByVision buigsoftware worden alle processtappen overzichtelijk op één 22” touchscreen weergegeven. Dit systeem is uitgerust met dezelfde sturing, die ook bij de andere plooibanken in het gamma toegepast wordt en zorgt voor een uiterst nauwkeurige werking.”

Klanten kunnen bij de specialist in lasersnijmachines en plooibanken ook terecht voor jong gebruikte en tot in de kleinste details gereviseerde systemen.

‘Pre-Owned by Bystronic’

De eerste machines uit de Xpress reeks worden binnenkort bij klanten in België geleverd en geïnstalleerd. Naast dit instapmodel biedt de specialist in lasersnijmachines en plooibanken deze klantengroep nog een bijkomende optie, met name jong gebruikte systemen onder het label ‘Pre-Owned by Bystronic’. “Door de overname van Weber Laserservice verkregen we heel wat expertise op het vlak van gebruikte lasersnijmachines”, stelt sales manager Benelux Hans van de Meerakker. “Deze systemen worden door onze mensen volledig gereviseerd, de zogenaamde 100 puntencheck, en, waar nodig, uitgerust met nieuwe onderdelen, waardoor ze zo goed als nieuw zijn. Zo krijgen klanten een hoogwaardige machine zonder daarvoor zwaar te moeten investeren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details