Platform voor de metaalverwerkende industrie
Focus op geautomatiseerd plooien en lasersnijden aan hoge snelheid

Focus op geautomatiseerd plooien en lasersnijden aan hoge snelheid

Metaalbewerkers hebben door de kleinere series nood aan meer flexibiliteit en snelheid dan ooit tevoren. Op Blechexpo kunnen ze vinden wat ze zoeken en kennismaken met de LVD producten die plaatbewerkingsbedrijven echt vooruithelpen volgens Industrie 4.0. Dyna-Cell, de gerobotiseerde buigcel, ToolCell, de plooibank met automatische gereedschapswisselaar, de ultrasnelle Electra fiberlaser 10 kW en de CADMAN® software zijn in hal 1 – stand 1713 te bezichtigen.

Dyna-Cell verenigt de snelle elektrisch aangedreven plooibank Dyna-Press Pro met een Kuka robot. Dyna-Press Pro is nu ook beschikbaar met LVD’s exclusieve adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser (EFL) voor een gegarandeerde nauwkeurigheid. De robot is uitgerust met LVD’s universele grijper waarvoor het patent in onderzoek is. Hij kan aan drie kanten buigen zonder te herpakken. Omdat één grijper geschikt is voor alle toepassingen verloopt productie snel en ononderbroken. De compacte Dyna-Cell automatiseert het plooien van kleine tot middelgrote stukken in verschillende seriegroottes en snelheden tot 25 mm per seconde. Een intelligente wizard zorgt voor snelle en eenvoudige programmering van de cel. Volgens de 10-10-regel, heeft Dyna-Cell 10 minuten nodig voor aanmaak van het plooi- en robotprogramma en 10 minuten voor de instelling en aanmaak van het eerste stuk. Dyna-Cell kan zowel met robot als met operator werken worden voor een grotere flexibiliteit.

Maximale productiviteit en perfectie vanaf het eerste stuk

ToolCell, de plooibank met automatische gereedschapswisselaar, maximaliseert de plooiproductiviteit door zijn geïntegreerd gereedschapsmagazijn. Alle gereedschappen zitten in de machine en worden automatisch gewisseld naargelang de taak. LVD weet zo kortere insteltijden en wisseltijden te realiseren. Plooien wordt gemakkelijker en rendabeler dan ooit dankzij de doorgedreven automatisering. Verder staat de ToolCell garant voor een uiterst betrouwbare werking. LVD’s gepatenteerde hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser voorziet dan weer hoekcontrole in real-time en garandeert hierdoor nauwkeurige plooiresultaten van het eerste tot het laatste stuk.

Ultrasnel door ferro en non-ferro materialen snijden

Electra FL, de ultrasnelle 10 kW fiberlasersnijmachine, snijdt een brede waaier aan ferro- en non-ferromaterialen zo snel als het thermische proces toelaat. Het machineportaal met lineaire aandrijving waarborgt een uitzonderlijk hoge dynamiek en snelle 2G-acceleratie tijdens het snijden. Dankzij LVD’s touchscreensturing is gebruikersinterface is het systeem eenvoudig in te stellen en te bedienen.

Virtuele fabriek zorgt voor overzicht en inzicht

CADMAN®, ten slotte, creëert een virtuele fabriek waarin de machines en software constant gegevens uitwisselen. Dankzij deze software krijgt u met andere woorden zowel overzicht als inzicht in uw productie. LVD’s geïntegreerde database stroomlijnt het volledige fabricageproces en maakt het efficiënter en productiever. Cadman dekt alle aspecten van ontwerp, productieorganisatie, automatisch genereren van NC-bestanden en het beheer van ontvouwen, ponsen, lasersnijden en plooien van staalplaat stukken. En met de Touch-i4 is de realtime informatie over de gekoppelde machines in de werkplaats ook beschikbaar op de tablet.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details