Platform voor de metaalverwerkende industrie
EMO 2019: Makino’s slimme klant ondersteuningstechnieken sturen toekomstige productieprocessen

EMO 2019: Makino’s slimme klant ondersteuningstechnieken sturen toekomstige productieprocessen

Met de start van de EMO 2019 in Hannover over slechts drie maanden presenteert Makino een preview van de nieuwe productiemachines en matrijstechnologieën, -producten en -oplossingen die op de Makino-stand te zien zullen zijn. De focus van EMO ligt op twee hoofdthema’s: digitale productietechnologieën in lijn met Industry 4.0 en elektrische voertuigen. Bezoekers van de beurs zullen antwoord krijgen op de vraag hoe Makino hun productieprocessen voorbereidt op de toekomst.

Geavanceerde digitale drivers

De ondersteuning die Makino biedt bij de digitale productieprocessen van hun klanten gaat veel verder dan de machine zelf. ATHENA, bijvoorbeeld, is een grote stap voorwaarts in M2M-communicatie, omdat het de voice user interface technologie introduceert in de machine-industrie. ATHENA is ontworpen om elk type machine – frezen, draaien, EDM, enz. – te besturen en functioneert zelfs perfect in werkplaatsen zonder internet. ATHENA rapporteert, bestuurt, begeleidt en berekent en biedt zo onschatbare ondersteuning bij de meest geavanceerde productieprocessen. Andere digitale productieoplossingen van Makino zijn onder andere Digital Twin, een productiesimulatie- en planningstool, en MAS-A5, waarmee onderdelenbewerking en pallethandling in Makino celsystemen dynamisch worden gepland, het gebruik van de spindel wordt gemaximaliseerd en productieorders worden afgestemd op onderdelen en processen. Voorspelbare en preventieve onderhoudsconcepten, zoals Makino’s Machine Health MaximizerTM (MHmax), helpen de stilstand tijd van de machine te minimaliseren en de efficiency te verhogen. MHmax brengt het Internet of Things (IoT) naar de werkvloer, met extra sensoren die op de machine zijn geïnstalleerd om onverwachte stilstand ervan te voorkomen. Deze web gebaseerde toepassing controleert de status van de spindel en de ATC-arm, regelt de koelvloeistoftemperatuur en de hydraulische druk, meet de prestaties en toont alle resultaten op een gebruiksvriendelijke manier op het Pro.6 scherm of op een andere PC in het netwerk. Geavanceerde digitale ondersteuning wordt klanten verder aangeboden met de oplossing voor ondersteuning op afstand, die is ontwikkeld door Makino’s partner Oculavis. En voor het eerst in Europa zullen op deze vakbeurs ook augmented reality (AR) modellen voor Makino’s D200Z, DA300, a51nx, IQ500 en a500Z machines te zien zijn. De uitdagingen van de e-mobiliteit.

Makino EMO 2019

iassist – Autonomous mobile robot

 

Nu autofabrikanten als VW de e-mobiliteitsmarkt penetreren, is Makino vastbesloten hen te ondersteunen bij het oplossen van de talrijke bewerkingsproblemen die de omschakeling van de productie van conventionele voertuigen met verbrandingsmotor naar de productie van e-voertuigen creëert. Hoe zullen onderdelen zich ontwikkelen en welke specifieke bewerkingsproblemen zullen zich voordoen? Makino ́s specialisten zullen tijdens de EMO aanwezig zijn om deze kwesties te bespreken met bezoekers uit de auto-industrie, ondersteund door demonstraties van een breed scala aan toepassingen enHigh-end automatiseringsoplossingen.

Makino EMO 2019

PZ1 – New flexible manufacturing system

 

Eén van de high-end vorm- & matrijsoplossingen die op de EMO 2019 worden getoond, betreft een Erowa lineaire robot die elektroden en onderdelen invoert in twee Makino bewerkingscentra (D200Z en F5) en een erosiemachine (EDAF3). Deze productiecel is bij uitstek geschikt voor de productie van EV connectoren. De Makino i-assist robot die op de stand wordt gedemonstreerd, beschikt nu over een groot aantal geavanceerde functies voor onderdelenproductie. De robot vindt bijvoorbeeld zelf zijn weg naar de machine die hij moet voeden, vermijdt daarbij obstakels, pakt onderdelen op, zelfs als ze niet de juiste positie hebben, en laadt gereedschappen in een andere, vooraf ingestelde machine. Een ander hoogtepunt op de EMO 2019 is een gloednieuw flexibel productiesysteem, bekend als PZ1. De PZ1 productiecel, te zien op de EMO 2019, met een Makino a51nx en een a500Z bewerkingscentrum, belooft aanzienlijke toegevoegde waarde te leveren aan klanten in de vorm van kostenbesparingen, productieoptimalisatie en preventief onderhoud – het type all-in geautomatiseerde oplossing dat een doorslaggevend verschil kan maken in productieprocessen. EMO 2019 presenteert van 16 tot 21 september de wereld van de metaalbewerking in het Hannover Exhibition Centre. Bezoekers van Makino’s stand B36 in hal 12 kunnen nu al uitkijken naar een totale onderdompeling in de wereld van Makino als aanbieder van complete oplossingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details