Platform voor de metaalverwerkende industrie
Efficiënt en slim koelen, zelfs in de meest veeleisende omgevingen
Deze wandgemonteerde koelunits worden geleverd met e-Comfort controller, RiNano-coating op de condensor en elektrische condensverdamping.

Efficiënt en slim koelen, zelfs in de meest veeleisende omgevingen

Bovendien vereisen installatiebouwers en operatoren ultramoderne koelsystemen, een maximale energie-efficiëntie, slimme netwerken, de hoogste internationale certificeringen en een wereldwijde service. Met de NEMA 3R/4 koelunits speelt Rittal daar perfect op in. Deze worden gekenmerkt door hun IP 56 bescherming, energiezuinige Blue e technologie, slimme IoT-mogelijkheid en cULus Listed keurmerk.

De NEMA 3R/4 koelunits in plaatstaal zorgen voor een optimale bescherming en betrouwbare werking van de technologie, zelfs bij regen, sneeuw en ijsvorming (NEMA 3R) of door wind aangedreven stof en regen, nevel en waterstralen (NEMA 4). Ze zijn beschikbaar in vier vermogensklassen van 500 tot 2.500 W en kunnen gebruikt worden bij een temperatuurbereik van -20 °C tot 50 °C. Bij een buitentemperatuur onder 10 °C schakelt het apparaat automatisch over naar een modus, waarbij enkel de binnenventilator actief is. 

Energie-efficiëntie en IoT-mogelijkheden

De NEMA 3R/4 koelunits zijn voorzien van de beschermingsklassen UL Type 3R/4, UL Type 12 en IP 56. Ze zijn standaard verkrijgbaar als energiezuinige Blue e wandgemonteerde koelunits met geïntegreerde e-Comfort controller, RiNano coating op de condensor en elektrische condensverdamping (vanaf 1.000 W). De combinatie met de IoT-interface en Blue e adapter maakt intelligente netwerken en de digitalisering van de Blue e koelunits mogelijk. Zo kunnen de apparaten eenvoudig in Industrie 4.0-omgevingen geïmplementeerd worden, zonder in de automatiseringslogica te moeten ingrijpen. De configuratie en inbedrijfstelling van de IoT-interface wordt snel, eenvoudig en zonder programmering via de geïntegreerde webserver uitgevoerd, waardoor conditiebewaking van maximaal tien koelunits in het master/slave-netwerk mogelijk is. Zo kunnen bijvoorbeeld alarm- en systeemmeldingen en de binnen- en omgevingstemperatuur van de schakelkast weergegeven worden.

Vereenvoudigde vergunningen en wereldwijde service

Naast de cULus FTTA-, CE- en EAC-certificeringen dragen de nieuwe koelunits ook het cULus Listed keurmerk, waardoor fabrikanten van machines en apparatuur veel eenvoudiger goedkeuring zullen krijgen van de UL (Underwriters Laboratories) in de VS en Canada (Canadian Standards Association). Bovendien garandeert Rittal een snelle service dankzij zijn lokale aanwezigheid en meer dan 1.000 gespecialiseerde technici wereldwijd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details