Platform voor de metaalverwerkende industrie
Eerste editie Materials+Eurofinish+Surface zeer geslaagd

Eerste editie Materials+Eurofinish+Surface zeer geslaagd

Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Materials+Eurofinish+Surface, dat plaatsvond op 15 en 16 september in de Brabanthallen. Organisatoren Mikrocentrum, VOM en Vereniging ION kijken terug op een geslaagde eerste editie van deze combinatiebeurs voor professionals rondom materialen en oppervlaktetechnieken: “We zijn er, zeker in deze spannende tijden, ontzettend trots op dat we professionals uit de gehele Benelux met elkaar mochten verbinden. Door de combinatie met de Kunststoffenbeurs en de Nederlandse Metaaldagen hebben 2.100 bezoekers het kennis- en netwerkevent bezocht. Het bood de 100 exposanten bovendien een mooie gelegenheid om innovaties eindelijk weer aan een breed publiek te tonen. Daar hebben we samen met de Brabanthallen intensief naartoe gewerkt.”

Voor deze eerste editie bundelden 3 vakbeurzen de krachten: Mikrocentrum met Materials, VOM met Eurofinish en Vereniging ION met Surface. Deze combinatie maakte Materials+Eurofinish+Surface de centrale ontmoetingsplek met alle aspecten voor een goed en duurzaam eindproduct. Van grondstoffen tot en met gerealiseerd product: bezoekers maakten kennis met een breed aanbod aan (nieuwe) materialen, digitale en analoge analysetechnieken, oppervlaktebehandelingen en verbindingstechnologieën. Op de diverse demopleinen kon men de laatste innovaties bovendien live ervaren. 

Jonkman Coatings winnaar ION Borghardt Award

Het congresprogramma van Materials+Eurofinish+Surface werd geopend met de uitreiking van de ION Borghardt Award uitgereikt. Deze award bekroont innovaties in de oppervlaktebehandeling. Uit de zes genomineerde bedrijven, AD International in samenwerking met Spuiterij Munsters, Chemetall, HS Protect, Jonkman Coating, Kluthe Benelux, Q-fin koos de jury Jonkman Coatings uit Hengelo tot winnaar. “Jonkman Coating heeft een unieke, nieuwe verticale poedercoatlijn voor aluminium profielen tot 8 meter, met een verticale pre-anodisatie geïntegreerd in de lijn. Dit is een mooi voorbeeld van handelen naar wegen richting een circulaire economie: namelijk herontwerp van product en proces. Dit alles met behoud van de in de markt geldende certificering. Daarnaast zijn ook het vermijden van gevaarlijke stoffen en het terugwinnen van warmte en overige energie-maatregelen die Jonkman Coating heeft getroffen in de algehele proces- en bedrijfsvoering zeer positief gewaardeerd door de jury. De voordracht geeft blijk van doorvoering van aandacht voor innovatie, kwaliteit, duurzaamheid, energieterugwinning en ontzorgen van de klant vanuit het perspectief van product, proces en gehele bedrijfsvoering. Ondernemers hieraan ten grondslag tonen visie, vakmanschap, durf en daadkracht.” Aldus de jury. HS Protect en Kluthe Benelux gingen er met de tweede en derde prijs vandoor. 

Uitgebreid congresprogramma

De brede oriëntatie van Materials+Eurofinish+Surface was goed terug te zien in het congresprogramma. 52 sprekers deelden de laatste inzichten en ontwikkelingen binnen een divers pallet aan thema’s: van afval en recycling, speciale en issue coatings, voorbehandelingen, corrosie, corrosie mechanismen, inspectie en testen, (nieuwe) materialen, automatisering, hightech, kleur, 3D-printen en lijmen tot en met wet- en regelgeving. Speciale aandacht in het congresprogramma ging naar het lanceringsmoment van VOM, Vereniging ION, Zinkinfo Benelux en OnderhoudNL op 16 september. Zij presenteerden een voorstel voor de nieuwe Benelux praktijkrichtlijn voor poeder en natlak op verzinkte ondergronden. Naast de lezingen organiseerde het Enterprise Europe Network het Innovation Seminar. Hier presenteerden bedrijven en onderzoekers in korte pitches van 5 minuten hun innovatie-idee/vraag en/of projectidee aan het publiek. 

Drie beurzen onder één dak 

Materials+Eurofinish+Surface vond tegelijkertijd plaats met de Kunststoffenbeurs en de Nederlandse Metaal Dagen. Bezoekers en exposanten kregen hierdoor de unieke gelegenheid om alle drie de beurzen in een of twee dagen onder een dak te bezoeken. Dit maakte dat men op een effectieve manier een compleet beeld kreeg van de laatste innovaties binnen de industrie, efficiënt kon netwerken en snel kennis op kon doen.

Internationale Meet & Match

Evenals voorgaande edities organiseerde Enterprise Europe Network in samenwerking met Mikrocentrum en RVO.nl een internationale Meet & Match. Hier konden bezoekers, exposanten en sprekers in korte 1-op-1 gesprekken laagdrempelig relevante contacten vinden en hun netwerk uitbreiden. Doordat Mikrocentrum Materials+Eurofinish+Surface tegelijkertijd met de Kunststoffenbeurs organiseerde, konden deelnemers van beide vakbeurzen deelnemen aan het gezamenlijke Meet & Match evenement en elkaar ontmoeten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details