Platform voor de metaalverwerkende industrie
Een snelle en volledige oppervlaktebehandeling met droogijs en nanocoatings

Een snelle en volledige oppervlaktebehandeling met droogijs en nanocoatings

Oppervlaktebehandelaars in de vervoersmarkt, hoogwerkersindustrie en mestverwerkende industrie konden tijdens SURFACE Campus hun hart ophalen. Op de stand van Steur Industrial Coating B.V. waren diverse interessante noviteiten te zien. Zoals de in eigen huis ontwikkelde nanocoatings, die zeer krasbestendig en hydrofoob zijn, het gepatenteerde PPS systeem, waarbij oppervlakken eenvoudig met droogijs worden gereinigd én de complete lijn CRYONOMIC droogijsproductie en -straalmachines.

Steur Industrial Coating B.V.

Jack Steur in het laboratorium van Steur Industrial Coating in Oudenbosch.

 

“Bijzonder zijn onze nanocoatings met anti-kleef eigenschappen”, vertelt eigenaar Jack Steur. “Deze coatings kunnen eenvoudig aan de binnenzijde van een oplegger worden aangebracht, waardoor deze eenvoudiger en in zijn geheel te legen is. De coatings bieden optimale bescherming tegen zout, pekel, cement, graffiti en zure regen. Behandelde oppervlakken zijn bovendien zeer eenvoudig te reinigen, waardoor de coatings ook erg in trek zijn bij spuitbedrijven en afvalverwerkers.” Recent heeft Steur Industrial Coating de nanocoatings onder andere aangebracht op de binnenzijde van diverse grote opleggers, bij veertig bussen voor Schiphol, op een aantal repatriëringsvoertuigen en op diverse aluminium (geconditioneerde) laadbakken, waarmee groenten en fruit worden vervoerd. De toegepaste nanocoatings zijn ontwikkeld in het eigen laboratorium van Steur Industrial Coating in Oudenbosch, waar de meest geavanceerde coatingontwikkelapparatuur staat opgesteld.

Steur Industrial Coating B.V.

Dankzij het PPS systeem vinden alle voorbewerkingen door middel van stralen met droogijs plaats in dezelfde cabine als waar het materieel wordt gespoten.

 

Reiniging met droogijs
Naast de nanocoatings waren bezoekers van SURFACE Campus zeer te spreken over het gepatenteerde PPS systeem van Steur Industrial Coating, waarbij oppervlakken met droogijs worden voorbehandeld en vervolgens direct gespoten kunnen worden. “Een enorme winst ten opzichte van het traditionele coatingproces”, aldus Steur: “Normaliter worden opleggers, kranen en ander industrieel materieel eerst gereinigd in een wasplaats, met water onder hoge druk en met diverse reinigingsoplosmiddelen. Vervolgens wordt het materieel verplaatst naar een schuurplek, waar de schuurwerkzaam-heden plaatsvinden en een spuitcabine, waar het materieel wordt ontvet, afgekleefd, in de primer gezet en gespoten. Met onze vinding wordt dit omvangrijke proces aanzienlijk ingeperkt. Dankzij het PPS systeem vinden alle voorbewerkingen namelijk door middel van stralen met droogijs plaats. In dezelfde cabine als waar het materieel wordt gespoten. Hierdoor zijn transportbewegingen doorheen de fabriek niet meer nodig en wordt ruimte én kostbare arbeidstijd bespaard. Bovendien is reinigen met droogijs heel milieuverantwoord.” Voor de reiniging met droogijs maakt Steur Industrial Coating gebruik van droogijsstraalmiddelen die in eigen huis geproduceerd worden. “We gebruiken tot wel 10.000 droogijs kg per week”, aldus Steur. “In de toekomst zal dit alleen maar meer worden, omdat steeds meer partijen droogijs erkennen en omarmen. Voor het maak- en reinigingsproces hebben we in 2013 de nationale innovatieprijs van ION gewonnen.”

Steur Industrial Coating B.V.

Voor de reiniging met droogijs maakt Steur Industrial Coating gebruik van droogijsstraalmiddelen die in eigen huis geproduceerd worden.

 

Complete machinelijn
Tijdens de vakbeurs voor oppervlaktetechniek werd de stand van Steur Industrial Coating gecompleteerd met een complete lijn CRYONOMIC droogijsproductie en -straalmachines. “Waaronder de nieuwste machine, waarmee bijna automatisch de hoeveelheid droogijs kan worden bepaald.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details