Platform voor de metaalverwerkende industrie
Ecologisch schoon en geldbesparend

Ecologisch schoon en geldbesparend

Door de coronacrisis zijn de hygiënevereisten ook in de industrie- en ambachtsbedrijven een stuk aangescherpt. Voor de pandemie luidde het devies echter al: weg met wegwerp, op naar meer hergebruik en een kringloopeconomie. Dat impliceert duurzame producten, energie-efficiëntie, optimalisatie van het waterverbruik, milieuvriendelijke wasmiddelen en korte ketens. Textielleverancier MEWA werkt al meer dan 100 jaar volgens die gedachte met zijn poetsdoekdienst.

De sterk absorberende poetsdoek van MEWA kan tot vijftig maal gewassen en hergebruikt worden. Dat bespaart bedrijven afval, tijd en kosten.

Herbruikbare poetsdoeken besparen zowel tijd als geld en betekenen een boost voor het bedrijfsimago

Door perfect hygiënische en herbruikbare poetsdoeken te leveren, draagt MEWA er als externe dienstverlener toe bij dat industrie- en ambachtsbedrijven hun werk kunnen doen, de machines blijven draaien en voertuigen worden onderhouden en gereinigd. Kleine en grote ondernemingen kunnen met herbruikbare industriële poetsdoeken tijd én geld besparen. En dat sluit naadloos aan bij de aangescherpte eisen qua productietechniek en een groene bedrijfskoers. Tegelijkertijd draagt de omschakeling bij aan een positief imago van de onderneming.

Bij de MEWA-poetsdoeken hoort ook een hermetisch afsluitbare SaCon-veiligheidshouder. De herbruikbare doeken worden opgeslagen en vervoerd in containers die MEWA eigenhandig ontwikkeld heeft.

“Al in 1997 mochten we als eerste bedrijf in onze branche het internationale milieucertificaat conform de ISO 4001-norm op zak steken. Bovendien konden we, als lid van de European Textile Services Association (ETSA), de globalisering ecologisch vormgeven. Grondstoffen sparen en de belasting van het milieu tot een absoluut minimum beperken, staan hierbij centraal”, vertelt de heer Antoine Menheere, commercieel directeur bij MEWA Servibel NV.

De MEWA-poetsdoekdienst met handig huursysteem

MEWA springt erbovenuit met een dienstverlening die op een aparte manier afval vermijdt: herbruikbare poetsdoeken met een huursysteem. Met de doek kan je alles in een industriebedrijf schoonmaken. Er bestaan poetsdoeken voor hardnekkig vuil zoals olie, vet, verf en verdunningsmiddel, maar ook voor een zachte reiniging van kwetsbare oppervlaktes in heel gevoelige werkruimtes.

De MEWA-poetsdoeken met handige huurdienst houden industrie- en ambachtsbedrijven schoon en ontzien het milieu.

Het poetsdoekengamma is op tal van toepassingen afgestemd en kan daarom breed ingezet worden in de industrie, garages en ambachtelijke bedrijven. De doeken komen met een bijbehorende Safety Container om ze in te bewaren en vervoeren. Zo worden de doeken tot hun inzameling compact, veilig en volgens de normen bewaard. De schone poetsdoeken worden in de afgesloten SaCon-container aangeleverd en de vuile doeken worden door onze chauffeurs terug naar de MEWA-fabrieken gebracht en er gewassen voordat de klanten ze terug ontvangen.

“Bedrijven die kiezen voor MEWA kunnen rekenen op een full-servicesysteem waarbij ze altijd de juiste hoeveelheid schone poetsdoeken in huis hebben. Daardoor produceren ze veel minder afval en ontzien ze waardevolle hulpbronnen. Bovendien is het aantrekkelijke prijskaartje, zeker in vergelijking met wegwerpmateriaal, een groot pluspunt voor bedrijven”, geeft de heer Antoine Menheere, commercieel directeur bij MEWA Servibell NV aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details