Platform voor de metaalverwerkende industrie
E-commerce voor snij- en plooiwerk
Dat 247TailorSteel ondanks de schaarste aan grondstoffen en materialen zijn klanten steeds kan blijven beleveren met snij- en plooiwerk van de bovenste plank, draagt ongetwijfeld bij tot de snelle groei.

E-commerce voor snij- en plooiwerk

In september gaat de schop in de grond voor een nieuwe vestiging in Hooglede, in het hart van West-Vlaanderen. Geen dag te vroeg, want 247TailorSteel ziet de vraag vanuit de Belgische markt veel sneller stijgen dan verwacht. “De combinatie van onze schaalgrootte en onze doorgedreven digitale dienstverlening maakt dat we een scherpe prijs en snelle levertijd voor snij- en plooiwerk kunnen neerzetten. Een aanbod dat steeds meer metaalbewerkers overtuigt”, zegt CEO Carl Berlo. 

Ze staat misschien niet in het lijstje van de meest populaire voornamen, maar Sophia® verovert wel de harten van Belgische metaalbewerkers. Via dit digitale platform van 247TailorSteel hoeven ze immers enkel nog hun tekeningen op te laden en de gewenste materialen aan te geven. Enkele minuten later rolt er al een offerte op maat voor snij- en plooiwerk uit dat dan binnen de kortste keren ook nog eens netjes afgeleverd voor de poort staat. 

“Sophia is echt het geheim achter ons succes. Het is het begin- en het eindpunt van onze digitale, geautomatiseerde flow. Dankzij deze doorgedreven digitale dienstverlening zijn we eigenlijk een e-commerce bedrijf voor de metaalindustrie geworden. De eenvoud van bestellen, de kwaliteit van de afwerking en de snelheid van levering waar we vandaag bekend om staan zijn enkel mogelijk door deze manier van werken”, zegt Berlo. 

Een tweede vestiging, in het Nederlandse Oud Gastel, nabij Roosendaal, wordt nu in ijltempo klaargestoomd om vanaf januari extra capaciteit te voorzien voor de Belgische markt.

Sneller groeien dan verwacht

Een succesformule die aanslaat, ook op de Belgische markt. Om te anticiperen op die groei is 247TailorSteel achter de schermen al even bezig met het voorbereiden van een nieuwbouw in Hooglede (nabij Roeselare). De bouw vangt aan in september. Daar moeten vanaf de tweede helft van 2023 de eerste afgewerkte stukken uit de fabriek komen om ook voor Belgische (en Franse) metaalbewerkers levering binnen de 48 uur te garanderen. 

“De groei gaat echter nog harder dan verwacht. We zien bijvoorbeeld veel bestellingen binnenkomen van bouwbedrijven, producenten van metaalconstructies en machinebouwers. Maar evengoed van bedrijven die weliswaar een eigen laser hebben staan, maar liever niet willen investeren in een nieuwe”, geeft Berlo aan. “We willen ze allemaal even goed blijven bedienen. Daarom hebben we onderzocht hoe we nog sneller kunnen schakelen.” 

Het antwoord vond 247TailorSteel in de opening van een tweede vestiging, in het Nederlandse Oud Gastel, nabij Roosendaal. Die wordt nu in ijltempo klaargestoomd om vanaf januari extra capaciteit te voorzien voor de Belgische markt in het algemeen en de regio’s Antwerpen, Limburg en Luik in het bijzonder.

Dankzij een doorgedreven digitale dienstverlening is 247TailorSteel eigenlijk een e-commerce bedrijf voor de metaalindustrie geworden.

Niet geraakt door grondstoffencrisis

Dat 247TailorSteel ondanks de schaarste aan grondstoffen en materialen zijn klanten steeds kan blijven beleveren met snij- en plooiwerk van de bovenste plank, draagt ongetwijfeld bij tot de snelle groei. Berlo: “We zijn er bijzonder fier op dat de grondstoffencrisis ons niet heeft geraakt. Dat is eigenlijk de kracht van 247TailorSteel, dat we groot genoeg zijn om een bevoorrechte positie bij onze eigen leveranciers in te nemen. Zowel voor het plaatmateriaal als voor de state-of-the-art machines waarop we rekenen om alles op maat van de klant af te werken. En al onze klanten kunnen mee profiteren van die schaalgrootte, van de grootste tot de eenmanszaak om de hoek.” 

Een andere kant van de medaille is de sterkte van het team achter de digitale machine: “Voor een goede kwaliteit heb je goede operatoren nodig. We mogen dan wel zo geautomatiseerd en gedigitaliseerd mogelijk werken, het is nog altijd de kennis van onze mensen die het verschil maakt. We zijn dan ook nog volop op zoek naar nieuwe medewerkers in Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details