Platform voor de metaalverwerkende industrie
Derde editie demodagen wederom een groot succes

Derde editie demodagen wederom een groot succes

We kunnen inmiddels rustig spreken van een traditie. Op 3 en 4 oktober jongstleden was Haaksbergen weer even het technisch epicentrum van Nederland. Promatt hield zijn derde editie van de inmiddels fameuze DemoDagen. Twee dagen boordevol demonstraties van machines voor diverse toepassingen, nieuws, acties, gezelligheid en bovenal de onvervalste Twentse gastvrijheid. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de bezoekers zich laten informeren door maar liefst vijftien verschillende producenten van machines en gereedschappen. Innovatie stond ook deze editie weer centraal.

Groot nieuws op de DemoDagen: het nieuwe partnerschap met Spontan uit Remscheid werd getoond in de vorm van de HRS-315, de ‘Hochleistung Rohr Säge’. Een zeer indrukwekkende machine waarmee volautomatisch buizen gezaagd kunnen worden. We spreken met Peter Jackisch, lid van de bedrijfsleiding van Spontan.

Peter Jackisch bij de Spontan HRS-315.

 

“We hebben sinds een jaar contact met Promatt en we passen goed bij elkaar. Onze eerste ontmoeting was op de beurs in Düsseldorf en daar bleek al snel dat we dezelfde taal spreken. Promatt had nog geen zaagmachine voor buizen in zijn programma. De hier getoonde machine is volledig in eigen beheer ontwikkeld, de automatiseringstechniek komt uit eigen keuken. Dat sprak Promatt enorm aan. De zaagaandrijving, spantechniek, lengte aanslagtechniek, schakelkast en zelfs de software zijn allemaal eigen ontwikkelingen. Dat betekent dat wij ook de expertise bezitten om tot in de kleinste details service te bieden. De software en de machine gaan een perfect huwelijk aan, omdat de software bij de machine hoort”, schetst Jackisch. De HRS-315 integreert stekkerklaar binnen elke werkplaats. “Ook maatwerk is mogelijk”, besluit Jackisch.

Perfect positioneren is het halve werk

Directeur en eigenaar van Position Automatisering, Jan Ballast, liet zien hoe met de door hen geproduceerde machines tot een perfecte materiaalpositionering gekomen kan worden.

Jan Ballast van Position Automatisering.

 

“Wij bouwen machines op klant-specificatie. Het materiaal wordt gepositioneerd, geboord, geponst, geknipt of gezaagd. Daarna schoongeblazen en/of geborsteld. Al onze machines zijn eigen ontwerpen op basis van bestaande halfautomatische machines. Wij combineren deze tot volautomatische productielijnen”, aldus Ballast. Position Automatisering en Promatt kennen elkaar al vijftien jaar, waarbij er de laatste jaren steeds intensiever wordt samengewerkt. Ballast merkt op de dat vraag naar volautomatische oplossingen weer toeneemt: “Er is weer geld voor dit soort oplossingen en het is lastiger om aan personeel te komen. Dat versterkt elkaar. Het in Enter gesitueerde bedrijf bouwt machines die van simpel tot zeer geavanceerd strekken. “We doen uitsluitend zaken met fabrikanten van topkwaliteit halfautomaten”, zegt Ballast. “Daarom mogen onze machines tot het A-segment gerekend worden en dat is precies de reden waarom Promatt zaken doet met ons.”

Promatt weet steeds een prima balans te creëren tussen informatievoorziening en gezelligheid. Gastvrijheid wordt met een hoofdletter G geschreven in Haaksbergen.

 

Een technische drie-eenheid

Namens Rössler staat Erwin Verbruggen ons te woord over het Partners for Steel samenwerkingsverband.

Erwin Verbruggen van Rössler staat letterlijk en figuurlijk voor Partners for Steel.

 

“Partners for Steel bestaat uit Rössler, Behringer en Vernet Behringer. De kracht van de samenwerking ligt in het leveren van totaaloplossingen, waarbij alles perfect op elkaar is afgestemd. Een voorbeeld: een klant heeft een roestige koker die bewerkt moet worden. Rössler komt eerst in beeld voor het stralen, met de rollenbank straalinrichting. Met 3.200 kg straalmiddel per minuut en minimaal vier turbines wordt het profiel perfect schoongestraald. Daarna kan het profiel door naar de zaag/boorinstallatie van Vernet of, indien er enkel van zagen sprake is, naar de zaaginrichting van Behringer.” Het samenwerkingsverband is een logisch gevolg van het feit dat de drie bedrijven qua capaciteit en kwaliteit op hetzelfde niveau zitten. Verbruggen vervolgt zijn verhaal: “Ook de communicatie tussen de disciplines is perfect, we spreken dezelfde taal. Alles komt uit dezelfde hand en zorgt voor een stuk procesoptimalisatie. Deze werkwijze past volledig binnen de filosofie van Promatt.”

Mogen we even voorstellen?

Onze gastheer tijdens de DemoDagen was Henk van der Meulen, een nieuwe ster aan het firmament in Haaksbergen. Van der Meulen is sinds 1 september werkzaam voor Promatt en wordt ingezet als ‘vliegende keeper’.

Henk van der Meulen is techneut in hart en nieren.

 

“Mijn achtergrond is de technische dienstverlening, dat heb ik tien jaar gedaan. Bij Promatt word ik breed ingezet, goed om feeling met alle takken van dit bedrijf te krijgen. Dat houdt in dat je me tegenkomt op de afdeling verkoop en als technisch adviseur, zowel binnen als buiten”, legt Van der Meulen uit. “Ik ben techneut in hart en nieren en heb een technische opleiding genoten.” Promatt heeft wederom laten zien waarom het zijn koploperspositie verdient in de branche. We kijken uit naar de volgende editie van de DemoDagen!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details