Platform voor de metaalverwerkende industrie
De weg naar het rendabel produceren van kleine series

De weg naar het rendabel produceren van kleine series

Blijven vernieuwen. Het is hoe Yamazaki Mazak telkens opnieuw het verschil maakt voor zijn klanten. Dat was het afgelopen jaar niet anders. Met de introductie van de Variaxis i-300 AWC, een compact simultaan vijfassig bewerkingscenter voelt de Japanse specialist de noden in moderne verspaning perfect aan. Snel kunnen wisselen tussen kleine series is het uitgangspunt van deze machine. Ook in plaatbewerking toonde Mazak zich van zijn meest innovatieve kant. Het bedrijf heeft met de Optiplex 3015 DDL als eerste fabrikant een directdiodelaser klaar voor de industriële praktijk voor het lasersnijden.

Just landed Laser ddl HR 297x210 VL

Een directdiodelasersnijmachine combineert de snelheid en het lage verbruik van een fiberlaser met de kwaliteit van de snijsnede van een CO2-laser.

 

Vijfassig bewerken is duidelijk de weg van de toekomst. Wie klaar is om de stap te zetten hoeft echter niet noodzakelijk veel vierkante meter vrij te maken op de werkvloer. Dankzij de Variaxis i-300 AWC komt vijfassig verspanen binnen ieders handbereik. Door de aanwezigheid van de Auto Work Changer (AWC) en het uitbreidbare gereedschapsmagazijn (van 145 tot maximaal 505 gereedschappen) leent deze machine zich uitstekend voor productie die zich kenmerkt door een hoge diversiteit aan producten en een laag volume. Sales manager Hugo Verlaak: “Dit is net waar onze klanten mee geconfronteerd worden. Met deze machine geven we hen een instrument in handen om snel te kunnen schakelen tussen series. Stukken die net dat tikkeltje complexer zijn en die normaal meer dan één opspanning behoeven kunnen met de Variaxis i-300 AWC zeer rendabel geproduceerd worden. De Auto Work Changer maakt het mogelijk om verschillende uitermate nauwkeurige bewerkingshandelingen toe te passen op kleine onderdelen.” Het tweede sleutelwoord in de maak-industrie is automatiseren. Ook daar heeft Mazak alles in het werk gesteld voor een efficiënte oplossing. Verlaak: “Met het laadstation kunnen de tot veertig palletten voorbereid worden (maximale diameter en hoogte respectievelijk 350 en 315 mm), terwijl de spil aan het verspanen is.” Naast de standaardhoofdspil met een snelheid van 12.000 tpm zijn er nog drie andere spilspecificaties verkrijgbaar. Op die manier kan er beantwoord worden aan de productievereisten van heel wat verschillende materialen.

awc_detail-kopieren

De Auto Work Changer maakt het mogelijk om verschillende uitermate nauwkeurige bewerkingshandelingen toe te passen op kleine onderdelen.

 

Verbluffende snijresultaten
De Optiplex 3015 DDL kiest voor een andere laserbron in plaats van fiber of CO2. Door het laserlicht rechtstreeks uit diodes te genereren zijn er immers de nodige voordelen te plukken. Mazak heeft als eerste fabrikant van plaatbewerkingsmachines zijn huiswerk klaar om een nieuwe generatie lasers in de industriële praktijk te introduceren. Een directdiodelasersnijmachine combineert immers de snelheid en het lage verbruik van een fiberlaser met de kwaliteit van de snijsnede van een CO2-laser. De snijresultaten zijn dan ook verbluffend. Sales manager Luc Creemers vat de troeven van de Optiplex 3015 DDL samen: “Zijn sterkte zit hem in de frequentie waaraan hij werkt. Die ligt een stuk lager dan bij een fiberlasersnijbron. Een lagere frequentie betekent minder warmte-inbreng en meer vermogen, wat resulteert in die verbluffende snijkwaliteit. Mazak doet dit overigens met een eigen laserbron. Geen enkele andere concurrent heeft wat dat betreft zijn huiswerk al rond. We waren dan ook heel trots om hem dit jaar op de TechniShow en op de EuroBLECH aan het grote publiek te kunnen voorstellen. De eerste is inmiddels zelfs al verkocht. Geen mooier bewijs dat de machine klaar is om in de industriële praktijk het verschil te maken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details