Platform voor de metaalverwerkende industrie
De perfecte oplossing voor elke bewerking

De perfecte oplossing voor elke bewerking

Door de decennialange ervaring en onderzoek in de metaalbewerkingsindustrie heeft Unil Lubricants een zeer compleet gamma aan metaalbewerkingsvloeistoffen weten te ontwikkelen. De filosofie achter dit gamma wordt mooi verwoord door Dirk Beukelaers, het hoofd van de R&D afdeling van Unil: “Elke metaalbewerkingsvloeistof beantwoordt aan een bepaald proces. Voor de meeste bewerkingsprocessen  kunnen we een oplossing selecteren uit het bestaande gamma. Maar soms volstaat de standaard oplossing niet en ook daar zal Unil Lubricants oplossingen bieden. In bepaalde gevallen is een proces zo zwaar, of zo specifiek, dat geen enkel gekend product op de markt dé perfecte oplossing kan bieden. Dit kan liggen aan verschillende parameters zoals het type bewerking, het materiaal, het gereedschap, de hittebestendigheid, de reinigende aspecten, de afwerking of extra nood aan corrosiebescherming. En dan komen de mensen bij ons terecht voor een op maat gemaakt product.”

De creatie van een product dat voldoet aan het specifieke bewerkingsproces van de klant is geen sinecure. De ontwikkeling gebeurt vaak op basis van een bestaand product, waar enkele aspecten aan gewijzigd worden om het specifieke probleem van de klant te verhelpen. Maar net zo goed kan het gaan om volledig nieuwe vloeistof, die van A tot Z op maat van de klant wordt gemaakt. In sommige gevallen wensen klanten zelfs een exclusieve formule, om zo hun nieuw gewonnen competitieve voordeel te kunnen verzilveren.

Aan de creatie van een tailormade product gaat altijd een uitgebreide studie vooraf. Hierbij brengen we de specifieke noden waaraan de vloeistof moet voldoen in kaart. Zo kijken we niet alleen naar het type metaal of de bewerking, maar ook naar de omstandigheden (zoals het gebruikte gereedschap of de hardheid van het water). Ook milieuaspecten (verdampbare oliën of microdoseringen), gebruiksvriendelijkheid en bedrijfsmentaliteit zijn belangrijke overwegingen die mee worden opgenomen in de studie.

Vervolgens zet ons laboratorium een testomgeving op waarbij alle specifieke werkomstandigheden volledig worden nagebootst. De nieuwe formule die voortvloeit uit de testsimulatie wordt nadien onder volledige supervisie en persoonlijke begeleiding door onze experten bij de klant in gebruik genomen. Enkel bij volledige tevredenheid wordt het kersverse product als geslaagd beschouwd en kan het aan het gamma worden toegevoegd. Zo niet, gaat het labo opnieuw aan de slag om eventuele verbeteringen aan te brengen. Unil Lubricants gaat door tot wanneer de perfecte oplossing is gevonden voor elke bewerking en elk proces.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details