Platform voor de metaalverwerkende industrie
De nieuwste kottergereedschappen bieden tot maximaal vier bewerkingen in één enkel gereedschap

De nieuwste kottergereedschappen bieden tot maximaal vier bewerkingen in één enkel gereedschap

CoroBore BC van Sandvik Coromant is eenvoudiger te bestellen en goedkoper dan speciaal ontworpen gereedschappen

Snijgereedschap- en gereedschapsysteem-specialist Sandvik Coromant introduceert haar CoroBore® BC (Boring Combination) programma van oplossingen, welke bestaat uit Tailor Made gereedschappen voor toepassingen met een groot volume. Door gebruik te maken van CoroBore BC is het mogelijk verschillende bewerkingen uit te voeren, zoals semi-nabewerken en aanschuinen met één enkel gereedschap. Fabrikanten die hiervan zullen profiteren zijn onder andere diegene die werken voor de auto-industrie, algemene engineering en de bouwmachine-sectoren.

CoroBore BC biedt een snel en gemakkelijk alternatief wanneer standaard gereedschappen niet voldoen aan specifieke vereisten, terwijl de kosten en leveringstijd van een specifiek ontworpen oplossing een hindernis vormen.Het proces verloopt snel, omdat het personeel van Sandvik Coromant een online programma gebruikt dat het gereedschap automatisch creëert en prijs- en leveringsinformatie geeft.

“De productiviteitsvoordelen die worden geboden door CoroBore BC gereedschappen zijn gebaseerd op het elimineren van onnodige gereedschapswisselingen en het reduceren van de cyclustijden,” zegt Jenny Nilsson, Global Product Manager, Sandvik Coromant. “Eén van de vele sterke punten van deze nieuwe oplossing is de mogelijkheid deze voordelen veel sneller te bieden, dankzij het geautomatiseerde ontwerp en offerteproces. De Sandvik Coromant vertegenwoordiger doorloopt gewoon de benodigde bewerkingen en parameters met de klant en voert de parameters in via een webgebaseerde ontwerpinterface. Wanneer dit is afgerond produceert het systeem direct het gereedschapontwerp en de offerte.”

Dankzij de diverse CoroBore BC opties die worden geboden, kan een breed scala aan toepassingen van getrapt kotteren worden uitgevoerd. Klanten kunnen tot wel vier bewerkingen kiezen in één enkel gereedschap (maximaal twee snijkanten per bewerking). Het snijdiameterbereik loopt van 20 tot 200 mm (0.787 tot 7.874 inch), terwijl de gereedschapslengte tot wel 400 mm (15.75 inch) kan zijn, afhankelijk van de koppelingsgrootte. Koppelingsopties omvatten Coromant Capto®, HSK form A en ISO 9766, alsmede ISO/Mas-BT/Cat-V conus. Het uitgebreide programma van ondersteunde koppelingsmodellen en afmetingen maakt doorgaans een directe integratie mogelijk met de machinekoppeling, waardoor de noodzaak om een aparte basishouder te gebruiken wordt geëlimineerd.

CoroBore BC wisselplaat-drager oplossingen maken gebruik van CoroBore cassettes. Vergeleken met vaste wisselplaatzittingen, maakt deze configuratie gemakkelijke en efficiënte wisselplaatwisselingen mogelijk. Omdat het artikelen zijn die standaard op voorraad zijn, kunnen zowel de wisselplaat als de wisselplaatdrager gemakkelijk op korte termijn worden vervangen.

De cassettes zijn leverbaar in drie configuraties: radiaal en axiaal instelbaar, alleen axiaal instelbaar, en niet instelbaar. Alle cassette-opties zijn uitgerust met zeer nauwkeurige koelmiddeltoevoer geschikt voor een koelmiddeldruk tot 80 bar (1160 PSI), een uniek voordeel in maatwerk meertraps kottergereedschappen.

Naast standaard ISO wisselplaten, kunnen CoroBore BC kottergereedschappen worden uitgerust met de eigen CoroBore 111 wisselplaten, die worden geleverd in geoptimaliseerde soort opties voor gemiddeld en ruw kotteren. Al met al biedt het Sandvik Coromant wisselplaatprogramma productieve geometrieën en soorten voor alle typen materialen en kotterbewerkingen.

Uiteindelijk bieden de unieke voordelen van CoroBore BC de productiewerkplaatsen uiteindelijk een mogelijkheid om het gereedschap met een kortere levertijd te bekomen vergeleken met een speciaal gereedschap – en dat tegen een veel aantrekkelijkere prijs.

Voor meer informatie: https://www.sandvik.coromant.com/nl-nl/products/corobore_bc/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details