Platform voor de metaalverwerkende industrie
De cirkel sluiten op netwerkevent D2M

De cirkel sluiten op netwerkevent D2M

Van ontwerp tot serieproductie

Industrie 4.0 draait om de integratie van alle processen binnen een bedrijf tot één efficiënte flow. Maakbedrijven moeten weg uit de hokjes van hun eigen organisatie en ontwerp- en productieteams samen aan tafel brengen. Want dat is de kortste weg naar de producten en de productie van de toekomst. Het netwerkevent design to manufacturing (D2M), op 21 en 22 september in Kortrijk Xpo, toont hoe we concreet tot een geïntegreerde waardeketen kunnen komen.

Waar MNE-Prototyping al een eerste schuchtere poging vormde om ontwerpen en maken dichter bij elkaar te brengen, trekt opvolger design to manufacturing (D2M) nu resoluut die kaart. “Het moment was rijp om onze kaarten duidelijk op tafel te leggen. De vorige combi-editie had de synergie tussen ontwerpen en maken doen bovendrijven. Op 21 en 22 september willen we nu voor alle bezoekers een verbindende ervaring creëren. De maakindustrie transformeert in ijltempo tot een interactief en wendbaar ecosysteem. Hoe beter bedrijven beide processen kunnen verweven in hun organisatie, hoe meer stappen ze kunnen zetten in kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid”, verduidelijkt Karl d’Haveloose van organisatieteam IndustrialFairs de strategische koerswijziging. 

Alle stippen verbinden

Ervaring is misschien nog het sleutelwoord, want D2M wil meer doen dan gewoon de klassieke exposanten samenbrengen op de beursvloer. Het moet een belevenis worden voor iedereen die de Belgische maakindustrie een warm hart toedraagt. D’Haveloose: “D2M wil alle stippen verbinden om van ontwerp en serieproductie één geïntegreerde waardeketen te maken. Door enerzijds een breed aanbod van potentiële partners langs de volledige keten op de been te brengen, verdeeld over onze tien technologieroutes. We kijken daarbij verder dan de namen die iedereen kent naar welke innovatieve materialen en technieken er de laatste jaren zijn bijgekomen. Want digitalisering heeft wel wat in gang gezet, ook in de metaalindustrie. De klant van morgen wil zakendoen met maakbedrijven die sterk online inzetten en snelle designconfiguratie en ordering mogelijk maken, met een korte time-to-market, goed georganiseerde toeleveringsketens en flexibele voorraden.”

Beleving op en rond de beursvloer

“Anderzijds willen we inzetten op beleving om de bezoeker te triggeren”, gaat D’Haveloose verder. “We willen ze net dat tikkeltje extra bieden door exposanten alle mogelijkheden te geven om demo’s te organiseren en zelf een aantrekkelijk randprogramma samen te ­stellen.” 

Een missie die nog volop aan de gang is, maar de eerste geluiden zijn alvast veelbelovend. Doorlopend zal men op de beurs Café 3D (Flam3D) en de Innovation Exposition (Howest Industrial Design Center) kunnen bezoeken. Elke dag staan er bovendien de welbekende Expert Classes op het programma die toepassingsgerichte, specialistische kennis rond ontwerpen en maken aanreiken aan bezoekers om de volgende stappen in hun productie te zetten. Het volledige programma is terug te vinden op de website.     

Avondevents

Ook voor wie pas later op de dag kan komen aanschuiven, is er nog veel lekkers voorzien. “Op woensdagavond nodigt Agoria uit voor ‘the brave new world of manufacturing’, een captain’s debate waar experten en technologieleiders bezoekers inspireren rond maken en ondernemen in tijden van disruptie. Op donderdag wordt het avondprogramma versterkt door het event ‘Manufacturing 4.0: closing the loop’. Een debat omtrent de nood aan meer samenwerking en partnerschappen in het nieuwe maken anno 2022.”  

Café 3D: een blend van kennis, contacten en neutraal advies in AM
Heb je vragen over de mogelijkheden of uitdagingen bij 3D-printing? Kom op de koffie en krijg een beter beeld op de wereld van AM. Bezoekers van de D2M-beurs kunnen doorlopend terecht op het Café 3D netwerk- en infopunt. Als onafhankelijke netwerkorganisatie voor 3D-printen helpt Flam3D bedrijven, onderzoeksinstellingen of andere organisaties op weg met hun 3D-uitdaging. Je vindt er relevante kennis en contacten om helemaal wegwijs te raken in de wereld van AM. Op zoek naar neutraal en onafhankelijk advies? De koffie staat klaar!

 

Praktische info
Waar? Kortrijk Xpo, hal 4
Wanneer? 21 en 22 september
Openingsuren? Telkens van 14 tot 21 uur.
Tickets? Gratis mits registratie via de website
Meer info? www.d2m.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details