Platform voor de metaalverwerkende industrie
Compacte simultaan vijfassige machine voor high-speed multitasking

Compacte simultaan vijfassige machine voor high-speed multitasking

Hoe beter de machine, hoe rendabeler uw productie. Als de grootste Belgische leverancier van verspanende CNC-gestuurde en conventionele metaalbewerkingsmachines werkt Germond samen met de beste high-end machinefabrikanten. Nieuw in hun gamma: de DVF 5000 van Doosan, een vijfassige multitaskingmachine voor onbemande productie.

De Koreaans machinebouwer stelde de nieuwe Doosan DVF 5000 op AMB, de tweejaarlijkse hoogmis voor de verspanings- en metaalbewerkingsindustrie, voor als de ‘next generation’ vijfassige bewerkingscentra. Het automatische werkstukwisselsysteem maakt volledig geautomatiseerde onbemande bewerking mogelijk.

Focus op productiviteit

Germond

De Doosan DVF 5000 is uitgerust met een automatisch werkstukwisselsysteem wat onbemande productie mogelijk maakt.

 

Het nieuwe paradepaardje van de Koreaanse machinefabrikant biedt een breed scala aan op maat gemaakt opties, automatisering en maximaal gemak voor onbemande bewerkingen. Samen met de eveneens nieuwe DVF 8000 maakt het deel uit van het assortiment multitaskingmachines die zijn ontworpen voor de bewerking van diverse en complexe vormen. Bij het design van de 500 mm diameter roterende tafel en optioneel 630 mm heeft men gestreefd naar een maximale gebruiksvriendelijkheid en werkefficiëntie. Ze is voorzien vaan directe aandrijving en is leverbaar met palletwisselsystemen en Siemens-, Fanuc- of Heidenhain besturing. De B- en C-as van de DVF 5000 worden aangedreven door een nieuwe type motor, voorzien van een speciaal, recht tandwiel dat slijtage voorkomt en de duurzaamheid verbetert. De machineconstructie is volledig geoptimaliseerd met nodulair gietijzer om structurele doorbuiging te voorkomen. Daarnaast zijn er op de cruciale plaatsen extra steunen toegevoegd waardoor de machine kan beladen worden met werkstukken met een gewicht tot 400 kg.

Automatische belading

De nieuwe multitaskingmachine kan worden uitgerust met een automatisch werkstuk-
wisselsysteem wat onbemande productie mogelijk maakt. De deuren laten toe om het middengedeelte volledig toegankelijk te maken, zodat werkstukken door middel van een kraan van boven geladen kunnen worden. Verder is de DVF 5000 uitgevoerd met een 12.000 rpm direct drive spindel. Als optie is ook een ingebouwde spindel met een maximale snelheid van 18.000 rpm mogelijk, waardoor deze geschikt is voor het bewerken van diverse werkstukken met hoge productiviteit. Het gereedschaps-
magazijn ISO40 heeft een maximale capaciteit van 120 gereedschappen. Dankzij de korte afstand vanaf het midden van de pallet van de DVF 5000 tot het deuroppervlak, kan de CNC-operator eenvoudig de bewerkingsstatus controleren. Met het ontwerp van de DVF 5000 heeft Doosan op alle details gelet. Zo is de machine standaard voorzien van spindelkoeling en is inwendige kogelomloopkoeling optioneel. Ook de filter voor de koelvloeistoftank werd verbeterd waardoor hij voor een betere filtratie en afvoer van het metaalafval zorgt.  “We zijn trots om de nieuwe DVF 5000 multitasking-
machine te lanceren. Hiermee kunnen we onze klanten echte MACHINE GREATNESS laten ervaren!”, aldus Stefaan Deforche, inside sales specialist van Germond.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details