Platform voor de metaalverwerkende industrie
‚Click & Clamp‘ met de centrische machineklem GARANT Xtric

‚Click & Clamp‘ met de centrische machineklem GARANT Xtric

Bekken-snelwisselsysteem verlaagt insteltijden van bewerkte en onbewerkte delen; voorvormen voor bewerkte materialen met gripbekken is niet nodig  

GARANT Xtric heet de nieuwe centrische machineklem van de Hoffmann Group. De machineklem is uitgerust met een innovatief bekken-snelwisselsysteem, dat een via een klikmechanisme een ongecompliceerde, snelle en gereedschapsvrije ombouw en een wisselnauwkeurigheid in het micrometerbereik mogelijk maakt.

Opzetbekken die 180 graden draaibaar zijn, zorgen voor een groot klembereik en een hoge variabiliteit bij het fixeren van werkstukken. Voor het klemmen over meerdere GARANT Xtric-units kan het midden exact worden ingesteld om maximale precisie te bereiken. Omdat de maximale klemkracht van maximaal 25 kN daadwerkelijk op het werkstuk komt is er nauwelijks sprake van het opheffen van bekken of werkstuk. De GARANT Xtric is daarom zeer geschikt voor het klemmen van zowel bewerkte als onbewerkte delen. Het voorvormen van het onderdeel is niet nodig, hetgeen een tijdsbesparing van 50 procent bij het instellen oplevert.

Click & Clamp

Click & Clamp: Het bekkensnelwisselsysteem met klikmechanisme van de GARANT Xtric maakt een snelle bekkenwisseling zonder gereedschap mogelijk.

Met de nieuwe centrische machineklem GARANT Xtric kunnen de opzetbekken in slechts enkele eenvoudige stappen worden verwisseld of 180 graden worden gedraaid – en dat geheel zonder gereedschap.Hiervoor worden de opzetbekken in een zwaluwstaart gestoken en via twee veerplaten naar beneden gedrukt tot ze vastklikken. De spindelmoer hoeft dus niet uit- en ingeschroefd te worden. Met dit unieke kliksysteem volgens het motto ‚Click and Clamp‘ kan de GARANT Xtric een belangrijke bijdrage leveren aan het verlagen van de instelkosten. Dankzij zijn draaibare opzetbekken biedt de Xtric een bijzonder groot spanbereik van 0 tot 144 millimeter bij model 80S en 0 tot 194 millimeter bij model 80M. Tijdens de EMO is er al een ander model met een bekkenbreedte van 125 millimeter op de markt. Alle modellen zijn ook verkrijgbaar met pendelbekken. Deze dragen bij aan een aanzienlijke verhoging van de proceszekerheid.

Bij GARANT Xtric komt de spankracht van 25 kN direct op het werkstuk. Daardoor is de centrische machineklem ook geschikt voor het spannen van onbewerkte delen. Wanneer een gripbek met GARANT tandvorm wordt gebruikt, hoeft er bovendien niet te worden voorgevormd.Voor klanten, die het systeem ‚Lang‘ gebruiken, zijn er geschikte opzetbekken met de tandvorm ‚System Lang’. De opzetbekken zijn zowel ongecoat als gecoat verkrijgbaar.

Click & Clamp

De nieuwe centrische machineklem GARANT Xtric biedt een bijzonder hoog spanbereik dankzij 180 graden draaibare opzetbekken.

Voor het opspannen van grotere werkstukken via meerdere centrische machineklemmen kunt u het spanmidden bij GARANT Xtric micrometernauwkeurig instellen en naar behoefte per kant tot maximaal 0,5 millimeter verschuiven – dus in totaal met één millimeter. Het enige wat u hoeft te doen is de zijdelingse schroef losdraaien, het midden opnieuw afstellen met behulp van een sleutel en de schroef weer vastdraaien.

Langsgroeven voor een nauwkeurige uitlijning op de machinetafel, boringen voor het Lang-positioneersysteem en adapterplaten voor het opspannen op het nulpunt-spansysteem GARANT Zero Clamp ronden het programma af. Aanpassing aan andere nulpunt-spansystemen is eveneens mogelijk.

De nieuwe centrische machineklem GARANT Xtric is verkrijgbaar vanaf 8 juli 2019 via de eShop van de Hoffmann-Group en is vanaf 1 augustus 2019 via de nieuwe catalogus 2019/2020 te bestellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details