Platform voor de metaalverwerkende industrie
Brugzagen, polijstmachines én waterstraalsnijmachines: steeds een geschikte oplossing bij de hand

Brugzagen, polijstmachines én waterstraalsnijmachines: steeds een geschikte oplossing bij de hand

Een gerichte overname is vaak een ideale investering om de marktpositie van een firma op korte termijn te versterken. Zo nam GMM, de Italiaanse producent van brugzagen en polijstmachines, vorig jaar met Techni Waterjet Pty Ltd. uit Melbourne één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van waterstraalsnijmachines over. Granite & Marble Technology (GMT) uit Ronse staat in voor de verdeling in de Benelux.

GMM is een specialist in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige drie tot vijfassige brugzagen, kant- en vlakpolijstmachines. Sinds de oprichting in 1993 leverde de GMM groep in totaal al meer dan 9.000 machines bij klanten in meer dan tachtig landen wereldwijd. De firma heeft eigen filialen in onder meer Hong Kong, VS en China en koos voor gerichte overnames om het productgamma uit te breiden en de service te verbeteren.

gmt2-kopieren

Dankzij de waterjettechnologie kunnen werkstukken in metaal, steen en glas op een nauwkeurige en snelle manier gesneden worden.

Waterstraalsnijmachines uit Australië

Sinds juni 2018 behoort ook het Australische Techni Waterjet Pty Ltd., wereldwijd één van de marktleiders op het gebied van waterstraalsnijmachines voor metaal, steen en glas, tot de GMM groep. TWJ levert complete waterjetsnijoplossingen met in-house ontwikkelde en gepatenteerde technologieën, zoals een revolutionaire elektrische servopomp en een vijfassige snijkop. “Dankzij deze unieke, innovatieve en hoogwaardige waterstraalsnijmachines kunnen we onze marktpositie gevoelig versterken”, stelde Corrado Franzi, oprichter en CEO van de GMM groep bij de overname. Darren Reukers, mede-oprichter en managing director van TWJ, vulde aan: “We willen samen de beste oplossing bieden voor het snijden en afwerken van materialen met de nadruk op innovatie, betrouwbaarheid en lage bedrijfskosten voor de eindgebruiker.”

GMT als verdeler voor de Benelux

GMM TWJ blijft fors inzetten op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, waardoor ze de klanten een nog betere service garanderen en hun marktpositie blijven versterken. Granite & Marble Technology (GMT) verdeelt de machines van GMM in de Benelux. “We bieden een geschikte oplossing voor elk steen- of metaalverwerkend bedrijf. Ons assortiment omvat brugzagen, polijstmachines, CNC-bewerkingsmachines en installaties voor waterbehandeling, maar ook de bijhorende gereedschappen”, stelt zaakvoerder Joeri Decatelle.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details