Platform voor de metaalverwerkende industrie
Belgische uitvalsbasis voor levering binnen 48 uur
In de eigen Academy stoomt 247TailorSteel medewerkers klaar voor hun werkzaamheden in een op en top geautomatiseerde omgeving.

Belgische uitvalsbasis voor levering binnen 48 uur

Er kwam recent witte rook uit de schoorsteen bij 247TailorSteel. Ze hebben hun Belgische uitvalsbasis gevonden. De specialist in plaatwerk op maat gaat beginnen aan de bouw van een state-of-the-art fabriek in Hooglede, in het hart van West-Vlaanderen. Van daaruit zal hij zijn levertermijnen voor de Belgische markt nog verder kunnen aanscherpen. 

Op een stuk bouwgrond van 30.000 m² in Hooglede nabij Roeselare zullen binnenkort de contouren verschijnen van de nieuwe fabriek van 247TailorSteel. Op een oppervlakte van 17.000 m² zal het daar een geavanceerde fabriek neerzetten voor het plooien en snijden van platen, buizen en kokers. 

“We willen graag dicht bij onze klanten zijn”, opent CEO Carl Berlo. “Dat is de beste manier om ze een zo scherp mogelijke levertijd te garanderen. Momenteel wordt de Belgische markt beleverd vanuit Nederland en Duitsland. Vanaf het najaar van 2023 kan dat ook vanuit West-Vlaanderen. Op die manier willen we de klanten kunnen garanderen dat ze amper 48 uur na de bestelling hun plaatwerk mogen verwachten. Deze vestiging kan tevens onze poort tot het ontsluiten van de Franse markt worden.”

De nieuwe vestiging in Hooglede kan voor 247TailorSteel tevens de poort tot het ontsluiten van de Franse markt worden.

Digitaal, snel en scherp geprijsd

247TailorSteel draagt digitalisering hoog in het vaandel. Via het online portaal Sophia® kunnen klanten hun 3D-tekeningen opladen om binnen één minuut een gepersonaliseerde offerte te ontvangen voor plooien, snijden en zelfs ontbramen. 

“Heeft de klant een complex stuk of advies nodig over een bepaalde bewerking, dan staat onze helpdesk ook steeds paraat. Door die doorgedreven automatisering en digitalisering kunnen wij snel leveren in de kwaliteit die ze wensen en tegen de laagste kostprijs. Met de nieuwe fabriek in Hooglede zullen we voor heel België onze missie om binnen de 48 uur te leveren kunnen waarmaken. Voor onze klanten betekent dat in de eerste plaats dat ze zelf minder plaatwerk op voorraad hoeven te houden. Bovendien kunnen we steeds zeer scherpe materiaalprijzen garanderen, net door onze schaalgrootte. Zelfs met alle materiaalschaarste die er vandaag heerst, hebben we de afgelopen tijd onze leverbetrouwbaarheid intact gehouden”, vertelt Berlo trots. 

Enthousiaste ploeg gezocht

Zodra de klant het order digitaal bevestigd heeft, worden alle radertjes achter de schermen digitaal in beweging gebracht. De 3D-tekeningen en ontvouwingen vertrekken automatisch volgens de planning naar de modernste plaatbewerkingsmachines. Berlo: “Dan is het aan onze medewerkers om er hun vakmanschap tegenaan te gooien om de kwaliteit, waarvoor we intussen staan in de markt, in de praktijk waar te maken. Daarom zijn we nu al op zoek naar ploegleiders en operatoren om de nieuwe fabriek in Hooglede te bemannen. Wie interesse heeft kan dat altijd kenbaar maken via sollicitatie@247tailorsteel.com.” 

Voorkennis en ervaring zijn zeker een plus, maar geen absolute voorwaarde. “In onze eigen Academy stomen we medewerkers klaar voor hun werkzaamheden in deze op en top geautomatiseerde omgeving. Ze zullen immers de modernste tools ter beschikking krijgen om hun job tot in de puntjes uit te voeren. Wij proberen daarbij een zo aangenaam mogelijke werkvloer te creëren, waar het fijn werken is in ploegendienst en met alle voordelen die daaraan gekoppeld zijn”, aldus Berlo. ­ 247TailorSteel verwacht dat de nieuwe fabriek, eenmaal op volle toeren, voor 250 jobs zal zorgen.

Via het online portaal Sophia® ontvangen klanten op basis van een 3D-tekening binnen één minuut een gepersonaliseerde offerte voor plooien, snijden en zelfs ontbramen.

Verder groeien

Met deze mooie investering zet 247TailorSteel zijn disruptieve model verder. Berlo: “We groeien nog steeds met dubbele cijfers. Op de Belgische en Franse markt zal de nieuwe fabriek in Hooglede ongetwijfeld weer een en ander in beweging zetten. We zijn er fier op dat ons model zo goed aanslaat en dat we kunnen tegemoetkomen aan de verwachtingen van metaalbewerkers en machinebouwers op vlak van kwaliteit, levertijd en prijs.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details