Platform voor de metaalverwerkende industrie
Belang van automatiseren blijft toenemen

Belang van automatiseren blijft toenemen

De automatisatie in de maakindustrie gaat verder, ook in de metaalverwerkende sector. Fabrikanten van automatiseringsoplossingen zitten niet stil. FANUC investeert niet alleen in de ontwikkeling van nieuwe producten voor zijn verschillende divisies (Robot, CNC en Machine), maar ook in human resources met aanwervingen wereldwijd en in infrastructuur, bijvoorbeeld met een nieuw gebouw in België. Zo wil de specialist op lange termijn met de klanten meegroeien door aan hun eisen te voldoen.

Firma’s zetten steeds vaker de stap naar automatisering. Volgens Shinichi Tanzawa, President & CEO van FANUC Europe Cooperation, zijn daar een aantal belangrijke redenen voor. In de eerste plaats willen bedrijven in heel Europa de efficiëntie van hun productie verbeteren om hun internationale concurrentiepositie te verbeteren. Het gebruik van robots is één van de manieren om de kosten te verlagen en de kwaliteit te verbeteren. Daarnaast is het door demografische ontwikkelingen en verplaatsingen van mensen in Europa voor veel bedrijven moeilijk geworden om voldoende arbeidskrachten voor hun fabrieken aan te werven, waardoor ze steeds vaker een beroep doen op machines en industriële robots. Last but not least zijn er de uitgebreide mogelijkheden van robots met inbegrip van sensortechnologie, zoals visionsensoren en krachtsensoren, en het toegenomen gebruik van collaboratieve robots.

 

Nieuwbouw voor FANUC Benelux en aanwervingen wereldwijd

FANUC Europe Corporation telt ongeveer 220 werknemers in de hoofdzetel in Echternach (Luxemburg) en nog eens 1.300 overal in Europa. Ze bieden immers een volledig scala van services voor alle Europese dochtermaatschappijen, waaronder Europese verkoop en service, productondersteuning, leveringsketen, onderdelen en reparaties, evenals marketing, HR, IT en administratieve ondersteuning. “We willen op de lange termijn met onze klanten meegroeien door aan hun eisen te voldoen. We zijn voorbereid op investeringen op lange termijn om dit te bereiken”, stelde de President & CEO van FANUC Europe Corporation onlangs. Hij doelt daarmee onder meer op de recente realisatie van nieuwe Europese FANUC vestigingen in Milaan (Italië), Rhône-Alpes (Frankrijk), Malmö (Zweden) en Moskou (Rusland) en de uitbreiding van de bestaande filialen in onder meer Stuttgart, Parijs, Barcelona, Wroclaw, Coventry én Mechelen. “Begin december is de eerste steenlegging van de nieuwbouw van FANUC Benelux in Mechelen. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de groei die we de afgelopen jaren gekend hebben, maar als we kijken naar onze plannen die we in de zeer korte toekomst willen ontplooien, is een nieuwe faciliteit meer dan welkom”, licht Paul Ribus, managing director FANUC Benelux, toe. “FANUC heeft de afgelopen drie jaar wereldwijd heel wat nieuwe medewerkers aangeworven, ook in België. Na de afwerking van onze nieuwbouw zal ons team waarschijnlijk nog verder uitgebreid worden. Met de slogan ‘Service First’ wil FANUC zo dicht mogelijk bij zijn klanten staan, op vlak van service, maar evenzeer om klanten te trainen.”

Ontwikkelingen en doorontwikkelingen in alle divisies

Ook de productontwikkelingen bij FANUC staan niet stil. In alle divisies, ROBOT, CNC en MACHINE (frezen, draadvonken en spuitgieten) – blijft FANUC verder nieuwe intelligente software ontwikkelen, nieuwe doorontwikkelingen doorvoeren en productuitbreidingen lanceren. Daarbij staan bij FANUC steeds drie zaken centraal: een oplossing op maat, met de focus op het gebruiksgemak van de operator en met als doel de productie nog efficiënter te maken. “FANUC Benelux kondigde deze zomer bijvoorbeeld nog een nieuwe samenwerking aan. Vanaf augustus werd ORA Machines de dealer van onze spuitgietmachine ROBOSHOT”, sluit Ribus af. “Voor onze bewerkingsmachines ROBODRILL en ROBOCUT werken we al jaren succesvol samen met de dealers Humacs Krabbendam en TECMO Machines.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details