Platform voor de metaalverwerkende industrie
Automatisering van lasprocessen in de vingers

Automatisering van lasprocessen in de vingers

Lassen is een vak apart. Om klanten zo goed mogelijk te ondersteunen bij het lassen, staat AW Tech garant voor kwalitatief professioneel materiaal en een goede service. Klanten worden met raad en daad bijgestaan, ook in automatiseringsprojecten. Want door de schaarste aan goede lassers, wordt het automatiseren van laswerkzaamheden interessanter dan ooit. AW Tech rekent daarvoor op de naadlas- en de langsnaadlasmachines van Schnelldorfer. Om het plasmasnijden te automatiseren kan men dan weer een beroep doen op de toestellen van Elettro.

AW Tech heeft altijd een lasklare oplossing in huis voor zijn klanten. Dat gebeurt sinds 2011 vanuit de Verbrandhofstraat in Roeselare. “Service. Service. Service. Daar draait het om bij ons”, opent zaakvoerder Stefaan Gevaert. “Enerzijds met een breed aanbod aan goed materiaal. De leveranciers die we in het gamma dragen zijn al jaren dezelfde. Net omdat hun oplossingen zich dagdagelijks in de praktijk bewijzen bij onze klanten. Een mooi recent voorbeeld is de Titan XQ puls compact van EWM die een ideale toevoeging zijn voor lascabines, ambachtelijk lassen en opleidingen. Anderzijds staan we paraat met advies en staat onze ploeg stand-by voor service-interventies. Technisch geschoolde lassers vinden is vandaag geen sinecure. Dat maakt ondersteuning bieden en oplossingen aanreiken belangrijker dan ooit.”

Automatisering van lasprocessen in de vingers

De Elena One serie werd speciaal ontworpen voor het TIG-lassen in de lengterichting van dunwandige plaatmetalen.

 

Enkel nog inspannen

Om die reden is automatisering duidelijk in opmars in de metaalindustrie. AW Tech heeft dit al jaren in de vingers. Men kan er terecht voor de naadlas- en langsnaadlasmachines van Schnelldorfer maar ook voor de volledige ondersteuning van een automatiseringsproject van A tot Z. “De samenwerking met Schnell- dorfer voor het automatisch aflassen van ingespande stukken gaat al jaren terug”, geeft Gevaert aan. “Men heeft dan eigenlijk geen lasser meer nodig, er hoeft enkel maar ingespannen te worden. Aan de hand van het materiaal en de plaatdikte worden de juiste lasparameters ingesteld en gaat de machine aan de slag. De toestellen van Schnelldorfer staan garant voor een perfecte afwerking die helemaal tegemoet komt aan de noden van de klant. Het werkt altijd.”

Kostenefficiënte oplossingen voor naadlassen en langsnaadlassen

De machineserie Linearweld vertegenwoordigt de top in het longitudinaal lassen. Ze kan lange laslengtes vanaf 2.100 mm naar boven de baas en is ontworpen voor de hoogste belasting. Het klemsysteem beschikt over verstelbare kaken en een automatische spilgrendel. Het modulaire ontwerpt maakt dit tot een kostenefficiënte oplossing, waarbij bovendien amper vervorming optreedt in de gelaste onderdelen. Daarnaast zijn er de langsnaadmachines Elena One. Deze serie werd speciaal ontworpen voor het TIG-lassen in de lengterichting van dunwandige plaatmetalen. Ook hier weer slechts een minimale vervorming van de gelaste stukken dankzij de hoogwaardige technologie die in het hart van de machines schuilgaat. Het complexere TIG-lassen wordt op die manier getransformeerd tot een gemakkelijke operatie.

Automatisering van lasprocessen in de vingers

Een mooi voorbeeld is de Plasma 1050 LCD-inverter, een compacte, driefasige krachtpatser die geschikt is voor het zware werk en uitblinkt in het snijden van platen tussen 32 en 38 mm dik.

 

Automatiseren plasmasnijden

Ook voor het plasmasnijden liggen er mogelijkheden tot automatisering. “Met de plasmasnijmachines van het Italiaanse Elettro, kunnen een manuele plasmasnijbron voorzien of ze op een automatische tafel plaatsen”, verduidelijkt Gevaert. “Een mooi voorbeeld is de Plasma 1050 LCD-inverter, een compacte, driefasige krachtpatser die geschikt is voor het zware werk en uitblinkt in het snijden van platen tussen 32 en 38 mm dik. Maar ook in dunner en dikker materiaal levert hij dankzij respectievelijk zijn Ultra Cut Capacity en Innovative Thin Cut technologie mooie snedes af. Het toestel staat garant voor een hoge snij-efficiëntie en een optimale oppervlaktekwaliteit.” De optionele CNC-interface maakt dat het snijsignaal ook kan worden aangestuurd met een automatische CNC-bank.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details