Platform voor de metaalverwerkende industrie
Automatisering, digitalisering en maximale machinekracht

Automatisering, digitalisering en maximale machinekracht

In de huidige maakindustrie draait alles steeds meer rond de slimme fabriek’ en Industrie 4.0. Een intelligente verwerking van opdrachten, transparante productieprocessen, slimme bediening van machines, papierloze productie en geavanceerde technologieën zijn de bouwstenen van deze revolutie. Met de ontwikkeling en productie van innovatieve systemen draagt Hermle AG ook zijn steentje bij. Op de EMO stelt de machinebouwer opnieuw zes nieuwe systemen voor. Vier daarvan zullen op stand C36 in hal 12 ook live gedemonstreerd worden. Alles onder het motto ‘slimme technologie voor de productie van morgen’.

Toen Berthold Hermle in 1938 zijn schroevenfabriek en vormdraaierij oprichtte, kon hij niet vermoeden dat zijn firma zou uitgroeien tot één van de meest vooraanstaande machinebouwers met meer dan 26.000 geïnstalleerde systemen. Bij Hermle draait alles om het frezen. Onder de leuze ‘beter frezen’ ontwikkelt de Duitse specialist continu hoogwaardige en zeer innovatieve bewerkingscentra en andere oplossingen. Ook op de EMO introduceert Hermle zes machines, waarvan er vier op de stand gedemonstreerd zullen worden. Daarnaast omvat de stand van 560 m² ook een speciale show rond digitalisatie op vlak van productie, bediening en service. Deze elementen vormen de fundamenten voor een intelligente verwerking van opdrachten, transparante productieprocessen, slimme bediening van machines, papierloze productie en geavanceerde technologieën, met andere woorden voor de slimme fabriek en Industrie 4.0. Tot slot wordt een C 32 U bewerkingscentrum met de nieuwe UMATI-interface van VDW uitgerust en toont de afdeling Generatief Produceren componenten, die met MPA technologie vervaardigd zijn.

Een zeilboot, vervaardigd op een generatieve manier met MPA technologie van Hermle.
(Beeld: Maik Goering Photography

 

Innovatieve bewerkingscentra

De Maschinenfabrik Berchtold Hermle AG demonstreert onder meer twee innovatieve bewerkingscentra uit de High-Performance-Line. De C 42 U MT dynamic combineert de technologieën frezen en draaien op een unieke wijze. Beide technologieën zullen op de stand in één opspanning getoond worden bij de productie van een drijfwerkbehuizing in 1.2312 voor de lucht- en ruimtevaarttechniek. In deze toepassing wordt eveneens gebruik gemaakt van trochoïdaal draaien. Bij het vijfassige bewerkingscentrum C 32 U dynamic staan vooral het spindelvermogen en de zeer robuuste constructie van een machine in mineraalgiettechnologie centraal. Deze spindel garandeert toerentallen tot 15.000 1/min, een vermogen van 42 kW en een koppel van 148 NM. Tijdens een demo ‘zware verspaning’ zal duidelijk worden wat met een combinatie van intelligente freesstrategieën en de modernste werktuigtechniek mogelijk is.

Het modulaire en compacte robotsysteem RS 05-2 in combinatie met een vijfassig bewerkingscentrum C 250.

 

Automatisering

Vandaag worden bij Hermle zowat 30% van alle uitgeleverde machines met automatiseringssystemen uitgerust. Bij de specialist verwachten ze in de komende jaren een stijging tot 50%. Op de EMO presenteert de machinebouwer twee automatiseringsoplossingen. Zo wordt het handlingsysteem HS flex gekoppeld aan het vijfassige bewerkingscentrum C 400 uit de Performance Line. Deze modulaire HS flex kan met meerdere opslagmodules en een bijkomend element tot een multipalletten-systeem uitgebouwd worden. Dit HS flex wordt gestuurd en beheerd door het comfortabele HACS (Hermle-Automation-Control-System), wat de flexibiliteit en gebruikersvriendelijkheid optimaliseert. Hermle zet ook het compacte en modulaire robotsysteem RS 05-2 met een grondvlak van slechts 2 m² in de schijnwerpers. Er werd heel veel aandacht besteed aan het laden van onbewerkte stukken: van een enkele matrijshouder, een Kanban-opslag en een ladenopslag tot een palletopslag. Dit robot-systeem kan met vijf bewerkingscentra uit het Hermle assortiment (C 250, C 400, C 12, C 22 en C 32) gecombineerd worden.

HIMS is één van de vele digitale bouwstenen op weg naar de slimme fabriek en Industrie 4.0.

 

Kruisbestuiving

De Hermle systemen kunnen ook bij enkele gereedschapsfabrikanten gevonden worden. Zo maakt YG-1 (stand H06 in hal 3) gebruik van de C 650 en presenteert EmugeFranken (stand F16 in hal 4) zijn gereedschappen op een C 42 U dynamic.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details