Platform voor de metaalverwerkende industrie
ASML-CEO Peter Wennink en FME-voorzitter Theo Henrar openen TechniShow

ASML-CEO Peter Wennink en FME-voorzitter Theo Henrar openen TechniShow

De 2022-edities van TechniShow en ESEF Maakindustrie worden geopend door de CEO van ASML, Peter Wennink, en de voorzitter van FME Theo Henrar. Het duo zal het publiek van het grootste b2b-evenement voor de maakindustrie in de Benelux welkom heten op 30 augustus in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Peter Wennink

Peter Wennink is als hoogste baas bij het belangrijkste Nederlandse hightechbedrijf al ruim twee decennia verantwoordelijk voor de ontwikkeling van machines voor de halfgeleiderindustrie. ASML wordtinternationaal gezien als één van de belangrijkste hightechbedrijven in de wereld. Maar dat is het ook voor de maakindustrie in de Benelux. Het Veldhovense bedrijf houdt een ecosysteem aan toeleveranciers in het leven. Volgens schattingen creëert elke baanbij ASML twee of drie banen bij toeleveranciers. 

Wennink wordt geflankeerd door Theo Henrar. Hij werd een jaar geleden gekozen tot voorzitter van FME. De geboren Amsterdammer was vanaf 2008 directievoorzitter van Tata Steel Nederland/Corus Nederland,als Sales Directorverantwoordelijk voor de distributie-units op het vasteland van Europa en het Verenigd Koninkrijk en voor de verkoopsectoren Verpakkingen en Bouwsystemen van Tata Steel in Europa. 

Theo Henrar

Trots

Volgens George Wels, directeur (a.i) van FPT-Vimag, is deze zwaredelegatiebij de opening van de TechniShow een bewijs dat machinebouw en productietechnologie inhoog aanzien staan. “FPT-Vimag, al zeventig jaar verantwoordelijk voor TechniShow, verenigt ondernemers die vooraan staan als het gaat om innovatie. Onze leden voorzien de (inter)nationale maakindustrie van technologie en kennis die nodig is om efficiënt te produceren en haar concurrentiepositie te waarborgen. Dat een hightech-machinebouwer als ASML ons evenement opent, maakt ons nog trotser danwe al waren op onze sector.”

TechniShowen ESEFMaakindustrievindenplaats van 30 augustus tot en met 2 september in de Koninklijke JaarbeursUtrecht. Meer informatie: event.technishow.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details