Platform voor de metaalverwerkende industrie
AMB schrijft nieuw hoofdstuk van succesverhaal
De deelnemers aan de AMB kijken er ook nu weer naar uit om hun producten te tonen, bestaande relaties te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

AMB schrijft nieuw hoofdstuk van succesverhaal

“’De voorbereidingen voor de beurs zijn volop aan de gang.’ We hebben het echt gemist om deze woorden te mogen uitspreken.” Van 13 tot 17 september voegt de AMB, de vakbeurs voor de verspanende industrie, in de hallen van de Messe Stuttgart een nieuw hoofdstuk aan het succesverhaal toe, na twee jaar (relatieve) stilte. De exposanten zullen weer klaarstaan om bezoekers te ontvangen, innovatieve ontwikkelingen te demonstreren én nieuwe contacten te leggen. 

Alles laat vermoeden dat de AMB opnieuw zal zorgen voor overvolle hallen en een aangename drukte in de Messe Stuttgart.

We zijn begin mei als de organisatoren van de AMB een nieuwe update geven. Op de laatste editie in 2018 tekenden een recordaantal van 1.553 exposanten present en werden meer dan 91.000 bezoekers genoteerd. Meer dan drie maanden voor de opening van deze editie hebben al bijna 1.100 exposanten ingetekend en komen er nog wekelijks nieuwe inschrijvingen bij. De overgrote meerderheid van de vaste deelnemers kiest opnieuw voor de AMB en daarop kunnen de organisatoren alleen maar trots zijn. De verhouding tussen nationale en internationale exposanten weerspiegelt nu al het zeer internationale karakter van de vakbeurs. Zowat 31% van alle exposanten komt uit het buitenland en dat ligt in lijn met de cijfers van de vorige edities. Deze bedrijven komen vooral uit Italië, Zwitserland en Spanje. Het is hoe dan ook nu al de moeite waard om de trip naar Stuttgart in te plannen om de nieuwste ontwikkelingen in de metaalverwerkende industrie te ontdekken, bestaande relaties weer te ontmoeten en nieuwe partners te zoeken.

De organisatoren van de AMB kijken vol verwachting uit naar de komende editie van de vakbeurs voor de verspanende industrie.

‘Analogue Meets Digital’

De bruto beschikbare oppervlakte op de terreinen van Messe Stuttgart bedraagt 120.000 m², de netto oppervlakte om aan de exposanten toe te wijzen is 73.000 m². De organisatie van de AMB heeft er alle vertrouwen in dat de resterende oppervlakte op de beursvloer snel toegewezen zal zijn en dat de bezoekers dus opnieuw kunnen rekenen op een volledig bezette site en hallen, met een aangename drukte rond de nieuwigheden op het vlak van onder meer precisie-, snijd- en slijpgereedschappen, draai- en freesmachines, zaag-, boor- en vertandingsmachines, slijp- en afbraammachines, meet- en regeltechniek, software, engineering en besturing, componenten, accessoires en diensten.

Aangezien zowel exposanten als bezoekers tevreden waren over de themagerichte indeling van de hallen, blijft dit concept behouden en werd het verder geoptimaliseerd. De fabrikanten van spindels verhuizen van de galerij in het L-Bank Forum (Hal 1) naar de Oskar Lapp Hall (Hal 6), terwijl de thema’s tandwielsnijden en oppervlaktebehandeling samen in Hal 5 ondergebracht worden.

De exposanten stellen er hun nieuwste innovatieve ontwikkelingen voor: machines, gereedschappen, meet- en regeltechniek, automatisering en digitalisering.

De grootste verandering voor exposanten en bezoekers is de uitbreiding van het digitale aanbod, dat naadloos aan het fysieke gebeuren gekoppeld wordt. In de eerste plaats denken we daarbij aan het online exposantenoverzicht, waarin naast statische informatie ook video’s, animaties, productbrochures en dergelijke als download ter beschikking gesteld kunnen worden, en interactieve content of social media elementen geïntegreerd kunnen worden. Tijdens websessies in aanloop naar de beurs konden/kunnen exposanten een preview geven van wat ze op de beurs zullen tonen. 

Ook met betrekking tot het randprogramma vaart de organisatie van de beurs een digitale koers, want alle presentaties in de Trend Lounge (ICS-foyer) zullen opgenomen worden en daarna op aanvraag beschikbaar gesteld worden. Onderwerpen zijn onder meer additive manufacturing, metaal als materiaal, industriële veiligheid, digitale netwerken… Er zijn alvast voldoende highlights om van de AMB opnieuw een aantrekkelijk evenement te maken, een bezoek meer dan waard.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details