Platform voor de metaalverwerkende industrie
Aanzienlijke tijdwinst dankzij automatische gereedschapswisselaar
De kantbank E-Brake C 200T Ultra met de externe automatische gereedschapswisselaar Tool Mate (links).

Aanzienlijke tijdwinst dankzij automatische gereedschapswisselaar

Als uitvinder van de servo-elektrische kantbank heeft SafanDarley een evolutie in de plaatbewerking op gang gebracht. De Nederlandse machinebouwer biedt een compleet gamma kantbanken: conventioneel, semi-automatisch of volledige automatisch. Nu komt daar de E-Brake C 200T Ultra bij, voorzien van een Tool Mate, een externe automatische gereedschapswisselaar die volgens de fabrikant zorgt voor grote tijdwinst bij het produceren van kleine series. Het wordt alvast een van de blikvangers tijdens de ‘Themadagen Automated Solutions’ in de showroom van SafanDarley (Lochem) in week 11 en week 13.

De term ‘innovatie’ staat op de eerste bladzijde van het dagboek bij machinebouwer SafanDarley. De uitvinder van de servo-elektrische kantbank voert daarbij alles in huis uit: R&D en engineering, fabricage en assemblage, maar ook opleiding, helpdesk en service. Zo kunnen ze flexibel inspelen op vragen uit de markt en continu bestaande systemen optimaliseren of innovatieve nieuwe producten ontwikkelen. Getuige daarvan is de E-Brake C 200 T Ultra, een servo-elektrische kantbank met een perskracht van 200 T en een buiglengte van 4300 mm, opgebouwd met een C-frame om de gereedschappen zijwaarts te wisselen.

Externe gereedschapswisselaar Tool Mate

De nieuwe kantbank is uitgerust met de Tool Mate, een externe automatische gereedschapswisselaar die ervoor zorgt dat de gereedschappen precies op de juiste positie geplaatst worden. Het magazijn heeft een capaciteit van 32, 52 of 60 m, wat resulteert in veel ruimte voor gereedschappen. Het geïntegreerde roteerstation kan de bovengereedschappen 180° draaien, waardoor geen dubbele set gereedschappen nodig is. 

Deze Tool Mate kan gecombineerd worden met deze E-Brake C 200T Ultra, maar ook met de H-Brake kantbanken tot 320 T, waardoor ook de gereedschappen in het zwaardere segment automatisch gewisseld kunnen worden. 

De gereedschapswisselaar, aangestuurd via de SafanDarley E-Control, werkt zeer intuïtief. Elke operator kan er dan ook zonder uitgebreide opleiding mee aan de slag. Vanuit de AutoPOL offline software – of een ander onafhankelijk offline buigsimulatieprogramma – wordt de juiste gereedschapsinstelling rechtstreeks op de machine ingeladen en gebruikt. Deze intelligente software zorgt ervoor dat alleen de noodzakelijke wisselingen gedaan worden. Indien mogelijk worden gereedschappen uit de vorige opstelling automatisch hergebruikt, waardoor de omsteltijden aanzienlijk gereduceerd kunnen worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details